Europees huisartsencongres

Jaarlijks vindt er een Europees congres van de WONCA plaats. WONCA is een acroniem voor World Organisation of National Colleges, Academies and Academic associations of General Practitioners/Family Physicians, ook wel ‘World Organisation of Family Doctors’ genoemd. De WONCA is een organisatie die zich hard maakt voor academische aspecten van de huisartsgeneeskunde. Haar doel is bevordering van de gezondheid van mensen over de hele wereld door ondersteunen en ontwikkelen van een hoge standaard van zorg in de huisartsgeneeskunde.

De Werkgroep Europese Samenwerking organiseert jaarlijks een congresreis voor Nederlandse AIOS naar het Europese WONCA-congres. 

In 2022 zal het 27e Europese WONCA-congres plaatsvinden in Londen van 28 juni tot 1 juli. Het thema van het congres is “Innovating family medicine – together for a sustainable future”. Het WONCA-congres zal dit jaar gekoppeld zijn aan het nationale Britse huisartsencongres, lees daarover hier meer. 

Op de website van het congres vind je meer informatie: https://woncaeurope2022.org/

Huidige mogelijkheden

Wil jij mee op congresreis naar Londen? 

De SBOH vergoedt deze congresreis voor AIOS. Hierbij geldt een eigen bijdrage van €100. De Werkgroep Europese Samenwerking zorgt tijdens het congres voor de Nederlandse AIOS voor de reis naar het congres, verblijf tijdens de congresdagen en voor een sociaal programma. Er kunnen 50 AIOS mee op de reis. 

Voorafgaand aan het WONCA congres organiseert het WONCA-comité voor AIOS en jonge huisartsen de Vasco da Gama Movement; een tweedaagse pre-conference. Hierbij is het ook mogelijk om deels mee te lopen in een Britse huisartsenpraktijk. Mocht je interesse hebben in de pre-conference, geef dit aan bij je aanmelding voor de congresreis. 

Wil je mee naar het congres? De inschrijving voor 2022 is helaas gesloten. Maar wees niet getreurd, volgend jaar zal België het gastland zijn voor de volgende WONCA editie van 6 tot 10 juli 2023. Pin deze datum dus vast in je agenda en hou deze website en onze socials in de gaten!

Vragen? Mail naar wes.wonca@lovah.nl