werkgroep
 

Sport

De LOVAH Werkgroep Sport organiseert jaarlijks een aantal leuke en sportieve evenementen!

- SBOH beachdag
- Wielrenweekend
- Wintersport
- LovahLympics

Lovahlympics 2024

Save the date!


Beste AIOS en AIOTHOS,

Volgend jaar is het zo ver: de eerste editie van de jaarlijkse Lovahlympics. Reserveer alvast de datum in je agenda en enthousiasmeer je mede-aios om deel te nemen. Hieronder vind je meer informatie.

Wat: Volledig verzorgde sportdag tussen de verschillende instituten.
Voor wie: 
alle AIOS huisartsgeneeskunde
Wanneer: 31 mei 2024. Bij deelname geldt dit als een vrije dag. Doe je niet mee, dan word je in de praktijk verwacht.
Waar: De eerste editie wordt georganiseerd op HCC Groen-Geel in Den Haag. Het winnende instituut zal de daaropvolgende editie hosten.
Welke sporten: Verschillende disciplines, in teamverband en individueel. Meer informatie volgt later. 
Hoe aanmelden: het vormen van de teams gaat via de regionale Lovah besturen. Hierover volgt later meer via hen.
Dagindeling: van 10:00 uur tot 0.00 uur. Sporten, lunch, diner, borrel en feest worden georganiseerd.
Prijs: Een felbegeerde bokaal, een jaar lang alle roem als instituut en de eer om de Lovahlympics volgend jaar in de eigen stad te organiseren. 
Vervoer: informeer hiervoor bij jouw regionale Lovah bestuur. 

Er wordt nog volop georganiseerd, dus een hoop zal later volgen. Dringende vragen kunnen gesteld worden aan de werkgroep Sport via: wgs@lovah.nl of spreek één van je mede-AIOS uit de werkgroep aan. 

https://www.youtube.com/watch?v=1H-aM_q4o7w

Lovah wintersport 2024

Inschrijvingen zijn helaas gesloten. Echter kan er altijd onverwacht een plekje vrijkomen. Stuur een mail naar wgs@lovah.nl om dit na te vragen en jezelf op de wachtlijst te laten plaatsen!

Van 7 t/m 11 maart is het weer tijd voor de Lovah wintersport, dit jaar editie Kaprun. Het belooft een weekend te worden met vele kilometers pistes, krakende spierwitte sneeuw, blauwe zonovergoten lucht en volop aprés ski met de beste Hefeweizen. Wij zijn al weer even bezig met de voorbereidingen en hebben er veel zin in!

Voor wie: 100 personen. 
Kosten: €475,-  exclusief eventueel materiaalhuur. 
Inschrijven: start 28 oktober 12:00u, sluit 1 november 20:00u. Indien meer deelnemers zich inschrijven dan wij plekken hebben, vindt er een loting plaats. Enkele dagen na het sluiten van de inschrijving ontvang je een mail of je mee kan, mét betaallink. 
Vervoer: per royal class touringcar. 
Vertrek: donderdag 7 maart eind van de middag. Er zijn drie opstap mogelijkheden: Amsterdam, Utrecht en Arnhem. 
Thuiskomst: maandag 11 maart in (loop van) de ochtend. Exacte tijd is niet te geven, maar we raden aan om deze dag vrij te nemen.
Verblijf: 2 overnachtingen in Jura Hotel Kaprun in een 4-, 5- of 6-persoonskamer. 
Eten: half pension (3 keer ontbijt en 3 keer diner). 
Skipas: inclusief 3 dagen skipas. Met de skipas zijn de skigebieden van Kaprun, Zell am See en Saalbach Hinterglemm toegankelijk. 
Materiaal: mag je zelf meenemen, maar is ook te huur. Kosten bedragen € 55,- voor een snowboard of ski’s inclusief stokken, schoenenhuur € 20,- en helmhuur € 5,-.
Lessen: ons streven is om groepslessen aan te bieden gedurende 3 dagen. Groepen worden gemaakt aan de hand van je niveau. Kosten zijn afhankelijk van de aantallen en de uiteindelijke grote van de groepen. Geef bij het inschrijven je interesse aan. Na de loting zal contact met je worden opgenomen. Prijsindicatie volgt, voorgaande jaren was dit ongeveer €120 per persoon voor 3 dagen. 

Inclusief: busreis, 2 overnachtingen in Jura Hotel Kaprun, 3 keer ontbijt en 3 keer diner, 3 dagen liftpas, gadgets en een tap die rijkelijk zal vloeien.

Tot op de piste!

De WGS

Evenementen 2023

Stranddag 2023

Wat een heerlijke dag! Na een gezonde sandwich en een nuchter kletspraatje met de HAIO uit je groep die je normaliter onderweg naar de koffie automaat ontloopt was het tijd voor de warming-up. Beetje ongemakkelijk toch, met al die dokters heupstoot-bewegingen maken op foute 90's muziek? Welnee, het hele legioen deed mee!

Het volleybal toernooi werd natuurlijk gewonnen door wat fanatiekelingen die "er" op zaten. Heel knap, jongens. Hun derde helft verliep in ieder geval een stuk stroever met een fles Salmaris achter de kiezen.

Na een vega BBQ, met de vriendelijke groenten van de Duurzaamheids commissie, was het tijd voor de borrel en de ABBA act. Niet de echte ABBA hoor, gewoon de "tribute dames". Wat weinig gasten zich waarschijnlijk nog kunnen herinneren, als gevolg van een zonnesteek en de sterke drank buckets, is dat de tribute dames ook nog met hun hoofd in de 70's zaten en hun microfoons waren vergeten. Gelukkig bleek dit na wat oponthoud het wachten waard! DJ Afro Pro en zijn elegante ega gooiden de schuurmachine aan en binnen no time stond de dansvloer vol met vuistpompende en heupstotende dokters. Waar een warming-up wel niet goed voor is!

Tegen middernacht was het hoog tijd voor een optreden van het barpersoneel. "Kan iemand de organisatie van de vloer vegen?!"

Fietsweekend 2023

Het weekend van 2-4 juni zijn we met 40 huisartsen in opleiding vanuit alle windstreken naar de Belgische Voerstreek getrokken om de kuiten aan het werk te zetten. Na een gezellig behouden welkomsborreltje op de vrijdagavond, werd zaterdagochtend de rem losgelaten. Het lichaam werd ingevet met zonnebrand om bij zonnige temperaturen van +- 25 graden de steile colletjes van het Belgische heuvellandschap te beklimmen. Er vormden zich drie kilometervretende pelotons die respectievelijk de 60, 100 of 120 km routes verslonden. Veilig terug gekeerd, was er tijd voor ontspanning. Een groot aantal deelnemers pakte wat zelfzorg mee door aan de yogaclinic mee te doen, terwijl anderen zich in de zon nestelden met een roze'tje, een biertje of een potje kubb's. Nadat de bbq's stonden te roken, werd het terrein omgebouwd tot een droomachtig festivalterrein naar een ansichtkaart uit de Cinque Terre. Vanuit de camperbus van Anne werden oppeppende beats de menigte ingestuurd en bleef het feest tot in de late uurtjes doorgaan. Zondag werd er nog door enkele dappere strijders op de fiets gestapt, waar andere nog even lekker bleven liggen. Uiteindelijk werd het weekend roezig van de warmte en vermoeidheid afgesloten. Maar wat smaakte dit naar meer! 

Lovah Wintersport 2023

De skitrip van 9 t/m 13 maart 2023 in Katschberg was weer een groot succes! Met meer dan 100 aios begaven wij ons met de bus richting Oostenrijk. We verbleven in Hotel Basekamp, op slechts 100 meter vanaf de skilift én op 5 minuten loopafstand van de après-ski. Het skigebied met 80 km aan pistes staat te boek als een sneeuwzeker gebied en stelde ons gelukkig niet teleur!

Ben jij er volgend jaar ook weer bij? Hou dan deze pagina en de nieuwsbrief goed in de gaten voor de skitrip van 2024!

Commissieleden

De huidige werkgroep bestaat uit:

Anne van Leeuwen - Voorzitter
Stijn Hoogeboom
Robyn Heitz
Rob Barendse
Amarins Damstra
Thijs Jansen
Thomas Oldenburger
Pepijn  Oosterholt
Quincy van der Toom

Wat we doen

De werkgroep sport organiseert drie keer per jaar een sportief evenement voor huisartsen in opleiding. De insteek is een sportieve activiteit, maar ook als je geen fervent sporter bent zul jij je zeker vermaken.  Het belangrijkste is met collega-aios een leuke tijd hebben buiten de setting van de dagelijkse praktijk. Even geen systeemplafonds en muffe linoleumvloeren, maar glooiende besneeuwde bergen en een lekkere aprés ski versnapering!

Zoals gezegd worden er ieder jaar drie verschillende evenementen georganiseerd. Zo gaan wij in de winter met ongeveer 100 man op skireis. Op deze geheel verzorgde trip deden wij in de voorgaande jaren geweldige plekken aan als Katschberg en Wagrain in Oostenrijk. Een gezellige aprés-ski mag hier natuurlijk niet ontbreken.

In de zomer reizen we af naar het zuiden voor een weekend waarin wij fietsend de Limburgse bergen trotseren. Hier wordt ook rekening gehouden met verschillende afstanden voor alle niveaus. Na een voldane dag fietsen schuift iedereen aan voor de barbecue en de nodige hydraterende middelen.

De nazomer is een groot feest, want dan zien wij elkaar op de SBOH beach dag. Een dag waar een beachvolleybal toernooi wordt afgewisseld met een riant buffet met drankjes en voor de hangers een groots feest. Dat is nog eens verantwoord socializen!

Eerdere activiteiten:

Wintersport 2023 - Katzberg, Oostenrijk
SBOH Beachdag 2022 - Scheveningen
Wielren weekend 2022 - Limburg
Wintersport 2022 - Wagrain, Oostenrijk
Wielren weekend 2021 - Limburg
SBOH Beachdag 2021 -Scheveningen
SBOH Beachdag 2019 - Scheveningen

contact

Email: wgs@lovah.nl
Instagram: @lovah_werkgroepsport

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.