Pre-conference exchanges

Wat houdt de pre-conference uitwisseling in?
Er zijn steeds meer landen die jaarlijks uitwisselingsprogramma’s organiseren voor buitenlandse HAIOs voor hun landelijke HAIO-congres (zoals ons Lovah-congres). Zo waren er afgelopen jaren uitwisselingen in Israël, Kroatië, Portugal, Spanje en Engeland. Vaak gaat het om een programma van 3 tot 5 dagen waarbij je deelneemt aan het congres en voorafgaand hieraan meeloopt in een lokale huisartsenpraktijk. Een leuke en interessante manier om kennis te maken met het huisartsenvak over de grens en een indruk te krijgen van een land.

De uitnodigingen voor deze programma´s komen enkele maanden tot vlak van tevoren via de ‘European Young Family Doctors Movement’ (EYFDM) bij ons binnen. Vervolgens posten we dit op onze social media én hier op de website. Houd dit dus goed in de gaten, want wie het eerst komt wie het eerst maalt!

Ook voor ons LOVAH-congres kunnen buitenlandse HAIOs zo’n uitwisseling doen. Lijkt het je leuk om zo’n buitenlandse HAIO (BAIO) wegwijs te maken? Dat kan! Wij zoeken altijd buddies voor deze buitenlandse HAIOs, dus mail ons gerust op exchanges@lovah.nl om je aan te melden of voor meer informatie.

Voor wie is het?
Voor de aios huisartsgeneeskunde uit elk studiejaar.

Hoelang is het?
Afhankelijk van het congres, vaak 3 tot 5 dagen. Vanuit het CAO van de SBOH heb je recht op vijf congresdagen per jaar die geteld worden als opleidingsdagen. Een bezoek aan een internationaal congres valt onder deze congresdagen.

Wat zijn de kosten en hoe wordt accommodatie geregeld?
Dit is allemaal afhankelijk van het congres. Deze informatie volgt vanzelf.

Hoe ben ik verzekerd?
Je bent zelf verantwoordelijk voor een geschikte reisverzekering. Voor de stage zelf geldt dat je slechts meekijkt. Je bent dus niet verzekerd voor medische handelingen.

Hoe meld ik mij aan, of kan ik meer informatie krijgen?
Hou deze website en/of onze social media in de gaten.Wij zijn voornamelijk op Instagram actief op lovah_wes.

Huidige mogelijkheden

  • Lovah congres 21 april: lijkt het jou leuk om een BAIO voor twee dagen onderdak te bieden en één dag mee te nemen naar je praktijk? Meld je dan aan en mail naar exchange@lovah.nl! Voor meer informatie klik hier voor de Lovah congres pagina


COVID-19
Sinds de COVID-19 pandemie hebben de pre-conference exchanges op een laag pitje gestaan, momenteel zijn we weer druk bezig met opstarten en weer nieuw leven aan het blazen in onze informatiekanalen dus hou onze pagina’s en social media in de gaten.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.