Werkgroep Wetenschap

Missie

De LOVAH Werkgroep Wetenschap streeft naar duurzame interesse in de wetenschap en uitvoering van wetenschap binnen de huisartsgeneeskunde als arts in opleiding tot specialist (aios), arts in opleiding tot onderzoeker (aioto) en later als huisarts.

 

Visie

De LOVAH Werkgroep Wetenschap vindt het belangrijk dat huisartsen (in opleiding) geïnteresseerd zijn in wetenschap, het belang inzien van wetenschap voor hun dagelijkse praktijk en in staat zijn om wetenschap toe te passen, te integreren danwel hun steentje bij te dragen in de uitvoering van een onderzoek, in opleiding en later als huisarts. Wetenschappelijke geïnteresseerde huisartsen zijn nodig om kennis binnen de huisartsgeneeskunde op een kwalitatief hoog niveau te houden.

 

Strategie

  • Het bevorderen van interesse in wetenschap voor de aios en aioto’s van de huisartsenopleiding. Dit doen we onder andere middels organiseren van Wetenschapsdag en de SBOH Academiseringsprijs.
  • Het onderhouden van een netwerk voor aios an aioto’s van de huisartsenopleiding met interesse in wetenschap middels onder andere de aiotodag en verspreiden van een nieuwsbrief.
  • De belangenbehartiging binnen huisartsopleiding en LOVAH NL van aios huisartsgeneeskunde in het doen van wetenschappelijk activiteiten, in het bijzonder aioto’s in de uitvoering van hun promotietraject.


Wil jij ook meedenken of meehelpen? Heb je een andere vraag voor de werkgroep wetenschap? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie voor aioto's, klik hier.

 

 

 

 

Laatst gewijzigd: 4 augustus 2020