De leden van de Werkgroep Onderwijs in 2018:

  

 

Adinda Mailuhu  voorzitter Rotterdam
Martha de Groot secretaris Maastricht, locatie Eindhoven
Margot Cloostermans penningmeester     Utrecht
Anne ter Braak   Utrecht
Ceren Lamboo   Utrecht
Nina Elsing   Rotterdam
Yvette Keemink   Rotterdam
Sandor Ory   Utrecht
Ted Kleijn  afvaardiging bestuur      Leiden

 

De werkgroep is bereiken te via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaarlijks wordt door de WO een Landelijke Onderwijsdag georganiseerd. De WO heeft als missie het schakelpunt te zijn tussen de landelijke huisartsopleiding en de individuele AIOS. Daarbij vormt het een belangrijke schakel tussen de regionale onderwijscommissies. De Landelijke Onderwijsdag is een dag waarbij afgevaardigden van regionale onderwijscommissies bij elkaar komen om van elkaar te leren, ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren door de actieve betrokkenheid bij ons onderwijs.

 

Op zaterdag 20 januari 2018 werd de tweede Landelijke Onderwijsdag georganiseerd. Nynke van Dijk (hoogleraar onderwijs en opleiding AMC) en Bernadette Snijders Blok (onderwijskundige huisartsopleiding AMC) gaven een workshop over het gebruik van evidence in de huisartsopleiding. Zij hebben o.a. adviezen en antwoorden gegeven op vragen zoals welke verschillende onderwijsvormen er zijn, op welke manier je het beste leert als AIOS, en op welke manier je zelf goed onderwijs kan geven. Op veel punten is er niet een vast antwoord te geven, maar al met al heeft iedereen leer punten mee kunnen nemen voor zijn/haar eigen terugkomdag en onderwijsmomenten!

 

 LOD

Heb je wensen of ideeën voor de volgende onderwijsdag? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We zijn op zoek naar nieuwe leden!

 

 

Wil je meer informatie over de Werkgroep Onderwijs of heb je interesse om een keer een vergadering bij te wonen? 

Neem dan per mail contact op met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

fokkesukke onderwijs2

 

 

De LOVAH landelijke werkgroep onderwijs (WO) is de schakel tussen de landelijke huisartsopleiding en de individuele AIOS. De WO is in 2008 opgericht n.a.v. het speerpunt "onderwijs in ontwikkeling" uit het beleidsplan.

 

Visie: 

  • De werkgroep onderwijs wil het aanspreekpunt zijn voor en de schakel zijn tussen de regionale onderwijscommissies om van elkaar te leren en te inspireren
  • De werkgroep onderwijs wil het aanspeekpunt zijn voor Huisartsopleiding Nederland en een actieve bijdrage leveren in het ontwikkelen en continu verbeteren van de huisartsopleiding

 

Het beleid richt zich zowel op actuele zaken als op lange termijn ontwikkelingen. De leden van de WO zijn o.a. actief betrokken bij de uitvoering en evaluatie van het landelijk opleidingsplan en de implementatie van KBA's. Daarnaast houden we ons bezig met de centrale sollicitatie- en plaatsingsprocedure, de STARTclass, interprofessioneel opleiden en toetsing (waaronder evaluatie LHK). 

 

We vergaderen ongeveer één keer per maand met aios van zoveel mogelijk verschillende opleidingsinstituten en met een bestuurslid van de LOVAH. We hebben korte lijnen met de regionale onderwijscommissies, Huisartsopleiding Nederland en de SBOH. 

 

Kan het onderwijs volgens jou (nog) beter of heb je frisse ideeën?
Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste aios!


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Klik in de linker menubalk voor informatie over onze activiteiten.