Aioto-rubriek "Nieuw Onderzoek"

Beste aioto's,

 

In september 2013 is in Huisarts en Wetenschap een nieuwe rubriek "(Ver)Stand van zaken" gestart waarin elke maand een aioto iets over zijn/haar onderzoek vertelt en tegenwoordig heet deze rubriek "Nieuw Onderzoek" .

 

In deze rubriek krijgen aioto's de gelegenheid de lezers van H&W (95% van alle huisartsen in Nederland) informatie over de achtergrond van hun promotieonderzoek te geven. Het doel van deze rubriek is het overbruggen van de afstand tussen het onderzoek in de eerste lijn en de dagelijkse praktijk van de huisarts. De onderzoeker krijgt de kans zich te focussen op één onderwerp, en tracht  de rationale van zijn/haar onderzoek te delen met alle huisartsen.

Praktisch gezien gaat het om een (mini) review (300 woorden) waarin je kort een overzicht geeft van de literatuur die geleid heeft tot jouw onderzoeksvraag. Het gaat nog níet om de resultaten van je onderzoek. Het is een mooie gelegenheid om in het eerste gedeelte van je onderzoekstraject, als de resultaten nog op zich laten wachten, je onderzoek aan de Nederlandse huisarts te presenteren.

Met "onze" rubriek Nieuw Onderzoek kunnen we onze aanstaande collega's op de hoogte brengen van de onderzoeksvragen waar wij ons mee bezig houden en het aioto-schap promoten!

 

Wij zijn momenteel op zoek naar aioto's die een "Nieuw Onderzoek"  stukje willen schrijven. Lijkt jou dit iets? Stuur dan een email naar Saskia Hullegie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en meld je aan om een stukje te schrijven. De termijn kan in overleg.

 

Hartelijke groet,

 

Saskia Hullegie, aioto, Werkgroep Wetenschap
&
Kim van Wijck, aios, Juniorredactielid H&W

Laatst gewijzigd: 29 augustus 2019