Prijzen

Prof. Huygenprijs

Professor Huygenprijs

De Frans Huygen Stichting, het NHG en de LOVAH presenteren de Prof. Huygenprijs ter waarde van €2.000,-

 

Prof. Huygenprijs 2017

Deze prijs is bedoeld voor huisartsen in opleiding (AIOS en AIOTHO's) en dient om nieuw, nog te starten, onderzoek op het gebied van de huisartsgeneeskunde te bevorderen. Het doel van de Prof. Huygenprijs is het stimuleren van het doen van onderzoek door AIOS en
AIOTHO's huisartsgeneeskunde. Nadrukkelijk wordt gesteld dat ook AIOS die nog geen onderzoekservaring hebben van harte worden uitgenodigd om een onderzoeksvoorstel in te dienen. Ook voorstellen voor zogenaamde 'pilotstudies' komen in aanmerking.

 

Uitreiking en selectie

De vierde Prof. Huygenprijs zal worden uitgereikt op het LOVAH-congres 2017. Leden van de Frans Huygen Stichting, het NHG en de LOVAH zullen als jury fungeren voor deze prijs. De winnaar ontvangt een geldbedrag van €2000,-

 

Terugkoppeling

Tijdens het LOVAH congres zal de vorige winnaar van de Huygenprijs rapporteren over zijn/haar onderzoek.

 

Biografie Prof. dr. F.J.A. Huygen

Prof. dr. Frans Huygen woonde en werkte van 1943-1982 in Lent bij Nijmegen als huisarts en was mede oprichter van het Nederlands Huisartsen Genootschap. Hij promoveerde in 1948 op de invloed van sociale- en omgevingsfactoren op de gezondheid van kinderen. Prof. Huygen was evidence-based 'avant la lettre' en formuleerde de basisconcepten van de hedendaagse huisartsgeneeskunde. Hij verrichte wetenschappelijk onderzoek, leidde artsen op en verbeterde de praktijk. Internationaal werd bij beroemd met zijn boek Family Medicine.

 

Regelement en deadline

Om kans te maken op de prof. Huygenprijs dient een onderzoeksvoorstel inclusief begroting (max 2 (A4) pagina's) samen met een aanbevelingsbrief van de onderzoeksbegeleider en een curriculum vitae
uiterlijk 17 februari 2017 gestuurd te worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

De uitreiking van de prof. Huygenprijs wordt mogelijk gemaakt door de Frans Huygen Stichting, het NHG en de LOVAH

 

Foto uitreiking

    

 

NHG 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

SBOH Academiseringsprijs


De SBOH presenteert de SBOH Academiseringsprijs ter waarde van €2.500,-

SBOH

 

SBOH Academiseringsprijs 2017

Deze prijs is bedoeld voor het beste wetenschappelijke artikel geschreven door
een aios huisartsgeneeskunde. Ben je aios en heb je sinds het vorige LOVAH
congres een artikel gepubliceerd (of is deze geaccepteerd voor publicatie)
dan kun je in aanmerking komen voor deze prijs!

  

Uitreiking en selectie

De vierde SBOH Academiseringsprijs zal worden uitgereikt op het LOVAH
congres 2017. Artikelen die gepubliceerd zijn sinds het vorige LOVAH congres komen in aanmerking voor de prijs. Voor de Academiseringsprijs 2017 gaat het om artikelen gepubliceerd tussen 1 mei 2016 en 17 februari 2017. Een jury zal de ingezonden artikelen op meerdere punten beoordelen, waaronder huisartsgeneeskundige relevantie, maatschappelijke impact, originaliteit en impactfactor (waarbij de impactfactor volgens de nieuwe beoordeling minder meeteld dan in voorgaande jaren.

 

De regels op een rijtje

Een publicatie komt in aanmerking als het voldoet aan de volgende criteria:

  • De eerste auteur op het artikel is of was aios huisartgeneeskunde – in dienst van de SBOH – ten tijde van acceptatie van het artikel. Dit betekent dus dat een artikel dat is geaccepteerd kort na het beëindigen van de opleiding – en dus na beëindiging van het contract met de SBOH – niet in aanmerking komt. Aiotho's die nog niet gestart zijn met de opleiding maar al wel officieel als aiotho in dienst zijn bij de SBOH komen wel in aanmerking.
  • Het artikel is een publicatie in een wetenschappelijk (inter)nationaal peer-reviewed tijdschrift en beschrijft een review of een origineel onderzoek.
  • Het artikel is geaccepteerd in de periode tussen 1 mei 2016 en 17 februari 2017
  • Er mag maximaal 1 artikel per persoon worden ingestuurd.

De helft van het prijzengeld moet worden besteed aan onderzoek of opleiding, de andere helft mag vrij worden besteed.

 

Deadline

Om kans te maken op deze prijs dien je je naam, adres, universiteit, artikel en impact factor van het tijdschrift (op moment van acceptatie) uiterlijk 17 februari 2017 op te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 Junior Researcher Award

 

VDGM

 

De Junior Researcher Award (JRA) is een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt voor het beste onderzoek of onderzoeksvoorstel. Het is een prijs die in het leven is geroepen door de Vasco Da Gama Movement en dit is een onderdeel van WONCA europe en vertegenwoordigd de huisartsen in opleiding en huisartsen tot 5 jaar na de opleiding. De Vasco Da Gama Movement (VDGM) heeft deze prijs gecreëerd om het combineren van onderzoek en huisarts te stimuleren. De winnaar krijgt 1000 euro en de nummers twee en drie krijgen een gratis entree voor het WONCA Europe congres (in 2017 in Praag, Tsjechië)!

 

Per land mag er één kandidaat meedoen. Deze wordt nationaal geselecteerd uit alle aanmeldingen. Daarna stuurt elk land zijn of haar kandidaat in en selecteert een internationale jury de winnaar.

 

Om mee te dingen naar deze prijs moet je een onderzoeksvoorstel insturen naar het aiotho-netwerk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het hoeft niet een afgerond onderzoek te zijn, het mag ook een onderzoeksvoorstel zijn. Ook hoeft het geen nieuw voorstel te zijn, al bestaand en lopend onderzoek mag hier ook voor gebruikt worden! Kandidaten hoeven niet persé aiotho te zijn, al lijkt dit wel de meest logische doelgroep.

 

De precieze details over de inhoud van je inzending zijn hier te vinden.

 

De deadline voor inzendingen is 18 januari 2017.

Daarnaast is het misschien goed nog even te noemen dat als je een abstract indient voor de WONCA, je automatisch mee mag met de WES-reis naar Praag. Alle reden om een abstract dat je toch al hebt liggen in te sturen voor de WONCA en dan kan je die gelijk mee laten dingen voor een prijs van 1000 euro.

Als je specifieke vragen heb over de Junior Researcher Award dan kan je Elvira Ensink (Voorzitter WES, Dutch representative Europe Council VDGM) mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tot in Praag!

Laatst gewijzigd: 10 januari 2017