Wetenschapsdag 2018

 

Wetenschapsdag2018SchrijfJeIn

 

LOVAH Wetenschapsdag 2018 ‘De Dood’

Dit jaar organiseert de Werkgroep Wetenschap op vrijdag 26 oktober 2018 de landelijke LOVAH Wetenschapsdag met als thema 'De Dood'. Op deze dag organiseren wij voor alle aios een gevarieerd programma met verschillende sprekers en workshops over de dood en alles wat daarbij komt kijken. De onderwerpen worden vanuit een wetenschappelijke invalshoek benaderd, en met als doel jullie vooral praktische feiten en tips mee te geven omtrent onder andere palliatieve zorg en advance care planning. Mary Joanne Verhoef (PhD, LUMC) zal een interessante lezing geven over haar onderzoek naar het al dan niet insturen van oncologische patiënten in hun laatste levensfase naar de SEH en de gevolgen hiervan. Judith Rietjens (associate professor, Public Health EMC) zal met jullie inzoomen op advance care planning. Vanuit Pharos is Gudule Boland aanwezig en zij zal jullie meer vertellen over dilemma’s rondom de laatste levensfase in migrantengezinnen. Aan de hand van korte filmfragmenten zal zij onderwerpen als zorgeloos leven vs. het recht om te weten, autonomie (individuele beslissingen) vs. familiebeslissingen (wij-cultuur) en zo lang mogelijk leven vs. kwaliteit van leven bespreken. Ook zijn er twee workshops beschikbaar: Professor van de Tweel zal aandacht besteden aan het invullen van doodsoorzaakformulieren van het CBS en alles wat daarbij komt kijken. Gudule Boland (Pharos) zal een workshop verzorgen over laaggeletterdheid en de dood.

 

De dag, inclusief lunch en borrel, is kosteloos voor AIOS.  Daarnaast is dit een congresdag, dus hoef je geen vrije dag op te nemen.

Wil jij er ook bij zijn? Schrijf je in voor 17 oktober.

 

Vincent van Vugt, Carmen Erkelens, Daan Backes, Joske Brouwer, Irene Lanser, Nynke Koning, Eva Hendriks, Marjolein Schoonakker en Bart Duineveld (Werkgroep Wetenschap).

Laatst gewijzigd: 15 oktober 2018