Nieuws

Tal van leuke, kleinere internationale congresreizen in de aanbieding! Wil jij naar Italië, Kroatië of ortugal? Kijk snel wat we je te bieden hebben!

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

INSCHRIJVING RCGP LIVERPOOL IS GESLOTEN

 

Wil jij graag een keer een internationaal congres meemaken?? Geef je dan nu op voor de “RCGP”: het 'NHG congres' van het Verenigd Koninkrijk!

De reis zal plaatsvinden van 11 tm 15 oktober 2017. Inschrijving opent 11 juli tm 11 augustus via de LOVAH website!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Vacature!!!!!!

De Werkgroep Europese Samenwerking zoekt op korte termijn 2 nieuwe leden voor de functies van organisatie tropensymposium en algemeen lid

Heb jij interesse in internationale huisartsenzorg? Vind je het leuk om in een enthousiaste werkgroep activiteiten te organiseren? Wil jij andere AIOS helpen kennismaken met internationalisering? Dan is een van deze functies misschien iets voor jou!

 

Wat doet de WES?:

De Werkgroep Europese Samenwerking (WES) houdt zich bezig met de internationalisering van alle AIOS. Om dit te bewerkstelligen, organiseert de WES verschillende internationale activiteiten, zoals deelname aan congressen, symposia en uitwisselingsprogramma's met betrekking tot eerstelijns geneeskunde in het algemeen, de huisartsopleiding en wetenschappelijk onderzoek. Verder ondersteunt de WES waar mogelijk individuele initiatieven in het kader van internationalisering.

 

Werkzaamheden:

- Als lid van de werkgroep neem je deel aan vergaderingen van de WES

- Afhankelijk van je functie organiseer je o.a. symposia, congresreizen en individuele uitwisselingen.

 

Tijdsbesteding:

- Gemiddeld 3-10 uur per maar, sterk afhankelijk van de functie en periode

- Vergaderen: eens per 6 weken een avond bij een WES-lid thuis

- Deelname aan LOVAH ledenraad 1-2x per jaar.

- Jaarlijks beleidsweekend met de werkgroep

 

Kosten:

De WES wordt gefinancierd door de SBOH en gemaaktekosten worden vergoed.

 

Hoe solliciteer ik?

Maak je interesse kenbaar door een motivatiebrief en CV te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Doe dit vóór 16 juli.

 

 

 

------------------------------------------------

 

Exchange/congres naar Portugal!!

 

25 September - 30 september Vila Real (Portugal): Enkele dagen meelopen in Portugese huisartspraktijk, deelname aan 2 Portugese huisarts congressen, sociaal programma en een workshop met andere Europese deelnemers! 

Kijk snel onder kleine congressen voor meer informatie!

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

WExchangeS!

Meekijken in een Europese huisartspraktijk?!

Dit jaar gaat de WES van start met het WExchangS programma, waarbij 3e jaars AIOS huisartsgeneeskunde de kans krijgen om twee weken van hun opleidingstijd mee te kijken in een Europese huisartspraktijk.

Zit jij tussen tussen september 2017 en maart 2018 in je 3e jaar, heb jij voldoende opleidingsruimte én lijkt het je leerzaam en leuk om twee weken over de grens te kijken? Meld je dan nu aan!

Voor meer informatie zie WExchangeS

 

De inschrijving voor de periode sept 2017 - mrt 2018 is inmiddels gesloten. Houdt de website in de gaten voor de inschrijving voor de volgende periode. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

De inschrijving voor het WES Symposium is geopend! Laatste 8 plekken!!!

Huisarts International

Wanneer?: 31 mei 2017 van 18:00-22:00u

Waar?: Schola Medica, trecht

Kosten?: Gratis, inclusief eten

Inschrijven: Inschrijven is niet meer mogelijk. Wil je op de reservelijst staan? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Aangemeld maar nog geen mail ontvangen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Weer een nieuwe Conference Exchange waar jij naar toe kan!

 

7-13 mei Cluj-Napoca (Roemenie): Je kijkt mee in een Roemeense huisartspraktijk en neemt deel aan een congres waarbij ook Engelse lezingen zijn. Inschrijving inmiddels gesloten

 

16-21 mei Sibenik (Kroatië): Je kijkt mee in een Kroatische huisartspraktijk, en neemt deel aan een congres! Op het congres zijn ook lezingen in het Engels

Congreskosten en overnachtingen worden voor je betaald!

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

WExchangeS!

 

Meekijken in een Europese huisartspraktijk?!

Dit jaar gaat de WES van start met het WExchangS programma, waarbij 3e jaars AIOS huisartsgeneeskunde de kans krijgen om twee weken van hun opleidingstijd mee te kijken in een Europese huisartspraktijk.

Zit jij tussen tussen september 2017 en maart 2018 in je 3e jaar, heb jij voldoende opleidingsruimte én lijkt het je leerzaam en leuk om twee weken over de grens te kijken? Meld je dan nu aan!

Voor meer informatie zie Exchanges.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Conference Exchange in Spanje en Roemenië! Inschrijving inmiddels gesloten

 

Ben jij benieuwd hoe de huisartsgeneeskunde in een ander land geregeld is? Geef je dan nu op voor een van de Exchange congressen in mei! Er worden ook sociale events georganiseerd om ervaringen uit te wisselen met anderen HAIO's!

 

2-7 mei Madrid: Je kijkt mee in een Spaanse huisartspraktijk, bezoekt een Spaans ziekenhuis en neemt deel aan een congres! Spaans spreken is geen must, maar wel handig uiteraard. Op het congres zijn ook lezingen in het Engels Congreskosten worden voor je betaald. Inschrijving gesloten

 

7-13 mei Cluj-Napoca (Roemenie): Je kijkt mee in een Roemeense huisartspraktijk en neemt deel aan een congres waarbij ook Engelse lezingen zijn.

 

Congreskosten en overnachtingen worden betaald.

 

Interesse of behoefte aan meer info? Mail dan snel naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en kijk op de Vasco da Gama website.

 

Deadline 15 maart voor Madrid en 31 maart voor Cluj-Napoca.

Je hebt vanuit de SBOH recht op 5 congresdagen per jaar.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 Nieuwe voorzitter!

 

In verband met haar taken in het landelijk LOVAH bestuur heeft Elvira het WES-voorzittersstokje doorgegeven aan Agnes! We bedanken Elvira voor haar fantastische inzet en betrokkenheid en wensen Agnes alle succes!

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

WONCA inschrijving gesloten!

De inschrijving voor de WES congresreis naar de WONCA Praag is gesloten. We hebben een groot aantal aanmeldingen ontvangen. Heb jij je opgegeven maar nog niet gehoord of je mee mag of niet? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

LOVAH exchange 2017 " Durf jij wel verder? "

 

INSCHRIJVING BUDDIES GESLOTEN

 

Met andere woorden, ben jij degene die buitenlandse collega’s van over de grens wil leren kennen en onze manier van werken wil overbrengen? Lees dan verder, want we zoeken jou!

 

Gezien het grote succes en enthousiasme van de afgelopen jaren wordt er in maart 2017 weer een LOVAH exchange georganiseerd. Tijdens het aankomend LOVAH-congres zullen wij als Werkgroep Europese Samenwerking (WES) aan 25 buitenlandse AIOS (BAIOS) de kans bieden een kijkje te nemen in onze keuken.

In samenwerking met de Werkgroep Congres zal een programma worden opgesteld en daar is jullie hulp onmisbaar bij. Naast het bezoeken van het congres willen we het namelijk ook mogelijk maken om ze eens in de praktijk mee te laten kijken. Daarom zoeken wij enthousiaste buddies om onze internationale vrienden voor 2 nachten een slaapplek te bieden en ze een dag mee te nemen naar de huisartspraktijk.

 

Een indicatie van het programma:

21 maart: de BAIOS komt aan bij de buddy

22 maart: de BAIOS kijkt mee in de praktijk

23 maart: onderwijsdag voor alle BAIOS en geïnteresseerde buddies met aansluitend uitje, diner en pre-event congres

24 maart: congresdag met het feest

25 maart: BAIOS terug naar huis

 

Voor de eerste 2 nachten vragen we een logeerplek te regelen voor de BAIOS. De laatste 2 nachten rondom het congres is er voor hen een hotel geregeld. Uiteraard is deelname aan het programma buiten het congres om ook voor jullie toegankelijk.

 

Uiteraard staan er enkele tegemoetkomingen tegenover, waaronder een pluspunt voor je aanmelding van de WONCA en de RCGP in 2017.

 

De inschrijving voor buddies voor de LOVAH Exchange 2017 is inmiddels gesloten

 

Laatst gewijzigd: 25 augustus 2017