Leden WES

 WES leden 

 

Bert van Enter- Voorzitter. LOVAH- exchange georganiseerd. Nu Equip- congres

 

IMG 20170604 WA0012

 

Internationale gezondheidszorg en de Nederlandse huisartsgeneeskunde hebben mijn passie en daarom ben ik zeer gemotiveerd om mij in te zetten voor de Werkgroep Europese Samenwerking. Vooral het gebied van samenwerking en het leren van elkaar vind ik een groot goed. De Nederlandse huisartszorg behoort mijns inziens tot de beste van de wereld. Hoe gaaf is het om dit te laten zien aan bevlogen huisartsen en huisartsen i.o. uit het buitenland via de verschillende uitwisselingen en congressen en hoe mooi is het om ons eigen systeem te kunnen bekijken vanuit een internationaal perspectief. Nieuwsgierig zijn naar andere culturen, mensen en het kijken over landsgrenzen horen daar zeker bij en daarom hoop ik andere mensen, vanuit mijn functie binnen de WES, net zo enthousiast te krijgen voor alle mooie activiteiten van de WES

 

 

Frank Rijntjes- Penningmeester 

 

 

IMG 20180923 WA0017

 

Net als alle andere werkgroep leden werd ook ik geënthousiasmeerd voor de WES door mijn eigen internationale werkervaring en haar doelstellingen die aansluiten bij mijn eigen ambitie om in de toekomst als huisarts in het buitenland te werken. Met behulp van de WES kun jij je ook laten uitdagen of inlichten over alle mogelijkheden om een internationaal georiënteerde huisarts te worden!

Maar ook binnen de landsgrenzen en gedurende onze opleiding tot huisarts ben ik van mening dat we in toenemende mate geconfronteerd zullen worden met een grotere diversiteit in zowel patiëntenpopulatie als onder AIOS. Ik wil me inzetten voor onderwijs en bijscholing wat aansluit bij deze toegenomen diversiteit ook met het oog op de verschillende uitstroommogelijkheden voor huisartsen nationaal en internationaal.

 

 

Anne Loes Tervoert- Penningmeester

 

 

Marleen Roos - Secretaris. WES- symposium

marleen

  

Voor werk of vakantie; buitenlandbezoek betekent voor mij uit het vertrouwde stappen en je ogen openen voor veranderingen en nieuwe indrukken om je heen. Ik heb ervaring opgedaan met de internationale gezondheidszorg tijdens co-schappen en congresbezoeken in het buitenland, en deze diversiteit heeft mijn blik als arts zeker verbreed!

Diversiteit in de spreekkamer kan staan voor variatie in taal, cultuur en geloofsopvatting, maar ook voor verschil in inrichting van gezondheidssystemen en huisartsenzorg over de landsgrenzen. De WES kan je meenemen over deze grenzen! Lijkt het je leuk om buitenlandse artsen over onze huisartsenzorg te leren of wil je straks zelf als huisarts in het buitenland aan de slag? Onze verschillende activiteiten bieden je de mogelijkheid je internationaal te orienteren op de huisartsenzorg, met ruimte voor eigen invulling en creativiteit. Dus trek je eigen (reis)plan: als jij groeit wordt de wereld kleiner!

 

 

Anne Loes In der Maur- PR. Tropensymposium georganiseerd. Nu Hippokratesexchange & WONCA. NCGP in 2021

 

 thumbnail IMG 20170926 103712173 1

 

Wij millennials reizen wat af. Voor lange bergtochten, diepe duiken of om wilde dieren te spotten. Dat levert niet alleen ludieke foto's op, maar geeft ons ook het nodige culturele inzicht. Andere gebruiken, opvattingen en tradities leren ons kritisch te kijken naar onze eigen vanzelfsprekendheden. Op persoonlijk vlak, maar zeker ook op het gebied van ons medisch handelen. Veel van wat wij zeggen en doen hebben we onbewust afgekeken van iemand binnen onze eigen culturele bubbel.  In hoeverre ben je je hiervan bewust en sta je open voor andere benaderingen? De WES biedt de mogelijkheid om ook binnen de huisartsopleiding van het gebaande pad af te wijken. Kijk af bij huisartsen over de grens, wissel ideeen uit tijdens uitwisselingsprogramma's en laat je inspireren door bijzondere sprekers.  Zodat je straks als huisarts vorm kunt geven aan je wens "iets in het buitenland" te gaan doen of in Nederland mensen met buitenlandse wortels betere zorg kunt bieden.  

 

  

Michelle Rietbergen -  WONCA  en RCGP georganiseerd. Nu Hippokrates Exchange & WES-symposium

 

IMG 3840

 

Wist jij dat je in je 3e jaar een paar weken op uitwisseling kan naar een huisartspraktijk in
bijvoorbeeld Zweden, Engeland of Portugal? Of dat er naast de WONCA nog een heleboel
andere buitenlandse congressen zijn die je kan bezoeken?
Als WES-lid Hippokrates exchange ga ik me bezig houden met deze uitwisselingen. Ik denk
dat een buitenland ervaring tijdens de opleiding een enorme verrijking is voor het werk als
huisarts. Ik hoop me dan ook in te zetten om zoveel mogelijk HAIO’s op uitwisseling te
kunnen laten gaan.
De WES biedt een unieke kans om het huisartsenvak Europa-breed te ontdekken, nieuwe
Nederlandse en buitenlandse collega’s te leren kennen en zo je grenzen te verleggen!

 

 

Brigitte Augustijn - WES- symposium en LOVAH-exchange georganiseerd. Nu Hippokrates Exchange en Tropensymposium.

 

Brigitte

 

De wereld ligt voor je voeten, we zijn nog nooit zo verbonden met elkaar geweest en de mogelijkheden om hierin te leren en ontdekken zijn eindeloos! En de WES kan je daar zeker bij helpen! Ook onze maatschappij is diverser dan ooit en in onze dagelijkse praktijk komen we met allerlei culturen en visies in aanraking. Tijdens mijn ervaringen als tropenarts in verschillende landen heb ik het samenwerken en van elkaar leren als zeer waardevol en belangrijk ervaren. Er zijn zo veel verschillende manieren om naar de gezondheidszorg te kijken. Daarom vind ik het erg leuk om binnen de WES buitenlandse haio’s de mogelijkheid te geven een kijken te laten nemen in onze praktijk en vervolgens ook van hun ervaringen te leren. Daarnaast geeft de WES mij de mogelijkheid internationaal bezig te zijn, hierdoor kunnen we elkaar blijven inspireren en motiveren om zo innovatief en creatief naar de internationale gezondheidszorg te kijken. Ik kijk dan ook erg uit samen met het WES-team en jullie veel mooie nieuwe internationale avonturen te beleven!

 

 

 

Sharon Vrooijink- LOVAH- exchange georganiseerd. Nu Hippokratesexchange & WONCA & WES-symposium.

 

Screenshot 2019 04 02 at 21.22.27

Wat leven we toch in een fantastische tijd. De wereld ligt aan onze voeten. Met internet, tv en radio is het nieuws uit Australië om de hoek en met skype is die verre reisvriend net zo dichtbij als je buurvrouw. Maar hoe leuk blijft het om andere culturen en gebruiken in levenden lijve te ondervinden? Of je nou benieuwd bent naar de huisartsgeneeskunde in Cuba, je je wilt oriënteren op een internationale carrière of juist liever dichtbij huis je meer verdiept in internationale gezondheidszorg, via de WES kan het allemaal. Tijdens mijn coschappen in het buitenland en later tijdens mijn werk in Londen ben ik erachter gekomen hoe leuk al die buitenland ervaringen zijn en hoeveel we van elkaar kunnen leren. Dit gun ik iedereen en daarom ben ik blij dat ik jullie via de WES dé kans kan bieden om je eigen grenzen te verleggen. Dus kom uit je comfortzone en meld je aan voor een van onze toffe activiteiten!

 

 

Niek van Regteren- WES- symposium en WONCA. NCGP in 2021

 

niek

 

Geen vakanties naar Thailand, geen stage in de USA,
Geef mij maar de Schotse hooglanden, Aix en Provence of Bergen aan Zee.

Naar verre oorden over oceanen ben ik niet vaak geweest, 
Want van ons mooie Europa hou ik toch het meest.

Doe mij maar Amsterdam, Bratislava of Berlijn
ontdek liever hoe mooi de wereld zo vlak bij huis kan zijn.

Laat Europa jou ook verwonderen en voeg je bij de WES,
Meld je aan voor stage, uitwisseling of congres!

Laatst gewijzigd: 30 augustus 2020