Leden WES

 WES leden 

 

Bert van Enter- Voorzitter. 

 

IMG 20170604 WA0012

 

Internationale gezondheidszorg en de Nederlandse huisartsgeneeskunde hebben mijn passie en daarom ben ik zeer gemotiveerd om mij in te zetten voor de Werkgroep Europese Samenwerking. Vooral het gebied van samenwerking en het leren van elkaar vind ik een groot goed. De Nederlandse huisartszorg behoort mijns inziens tot de beste van de wereld. Hoe gaaf is het om dit te laten zien aan bevlogen huisartsen en huisartsen i.o. uit het buitenland via de verschillende uitwisselingen en congressen en hoe mooi is het om ons eigen systeem te kunnen bekijken vanuit een internationaal perspectief. Nieuwsgierig zijn naar andere culturen, mensen en het kijken over landsgrenzen horen daar zeker bij en daarom hoop ik andere mensen, vanuit mijn functie binnen de WES, net zo enthousiast te krijgen voor alle mooie activiteiten van de WES

 

 

Anne Loes Tervoert- Penningmeester 

 

Afbeelding1

 

Mijn ervaring in het buitenland als arts internationale gezondheidszorg en tropengeneeskunde (AIGT) was onbetaalbaar… Realiseren hoeveel geluk je in basale dingen kunt vinden, hoe mooi en interessant de wereld en de mensen om je heen zijn, waardering hebben voor kleine succesjes die je boekt. In de huidige tijd van migratie en (verre) reizen kunnen we veel leren van onze internationale collega’s. Ik draag graag bij aan deze kennisoverdracht door me in te zetten voor de WES. Met deze gezellige groep gemotiveerde leden maken we congressen, uitwisselingen en symposia waar. Ik ga mijn financiële en Excel vaardigheden hierbij ontwikkelen. In maart 2020 ben ik gestart met de Huisartsopleiding in Utrecht, wat betekent dat ik voorlopig deel mag uitmaken van deze mooie club! Ik hoop dat jullie geïnspireerd raken van onze activiteiten!

  

 

Marleen Roos - Secretaris. 

marleen

  

Voor werk of vakantie; buitenlandbezoek betekent voor mij uit het vertrouwde stappen en je ogen openen voor veranderingen en nieuwe indrukken om je heen. Ik heb ervaring opgedaan met de internationale gezondheidszorg tijdens co-schappen en congresbezoeken in het buitenland, en deze diversiteit heeft mijn blik als arts zeker verbreed!

Diversiteit in de spreekkamer kan staan voor variatie in taal, cultuur en geloofsopvatting, maar ook voor verschil in inrichting van gezondheidssystemen en huisartsenzorg over de landsgrenzen. De WES kan je meenemen over deze grenzen! Lijkt het je leuk om buitenlandse artsen over onze huisartsenzorg te leren of wil je straks zelf als huisarts in het buitenland aan de slag? Onze verschillende activiteiten bieden je de mogelijkheid je internationaal te orienteren op de huisartsenzorg, met ruimte voor eigen invulling en creativiteit. Dus trek je eigen (reis)plan: als jij groeit wordt de wereld kleiner!

 

 

Anne Loes In der Maur- PR.

 

 thumbnail IMG 20170926 103712173 1

 

Wij millennials reizen wat af. Voor lange bergtochten, diepe duiken of om wilde dieren te spotten. Dat levert niet alleen linstawaardige foto's op, maar geeft ons ook het nodige culturele inzicht. Andere gebruiken, opvattingen en tradities leren ons kritisch te kijken naar onze eigen vanzelfsprekendheden. Op persoonlijk vlak, maar zeker ook op het gebied van ons medisch handelen. Veel van wat wij zeggen en doen hebben we onbewust afgekeken van iemand binnen onze eigen culturele bubbel.  In hoeverre ben je je hiervan bewust en sta je open voor andere benaderingen? De WES biedt de mogelijkheid om ook binnen de huisartsopleiding van het gebaande pad af te wijken. Kijk af bij huisartsen over de grens, wissel ideeen uit tijdens uitwisselingsprogramma's en laat je inspireren door bijzondere sprekers.  Zodat je straks als huisarts vorm kunt geven aan je wens "iets in het buitenland" te gaan doen of in Nederland mensen met buitenlandse wortels betere zorg kunt bieden.  

 

 

Sharon Vrooijink

 

Screenshot 2019 04 02 at 21.22.27

Wat leven we toch in een fantastische tijd. De wereld ligt aan onze voeten. Met internet, tv en radio is het nieuws uit Australië om de hoek en met skype is die verre reisvriend net zo dichtbij als je buurvrouw. Maar hoe leuk blijft het om andere culturen en gebruiken in levenden lijve te ondervinden? Of je nou benieuwd bent naar de huisartsgeneeskunde in Cuba, je je wilt oriënteren op een internationale carrière of juist liever dichtbij huis je meer verdiept in internationale gezondheidszorg, via de WES kan het allemaal. Tijdens mijn coschappen in het buitenland en later tijdens mijn werk in Londen ben ik erachter gekomen hoe leuk al die buitenland ervaringen zijn en hoeveel we van elkaar kunnen leren. Dit gun ik iedereen en daarom ben ik blij dat ik jullie via de WES dé kans kan bieden om je eigen grenzen te verleggen. Dus kom uit je comfortzone en meld je aan voor een van onze toffe activiteiten!

 

 

Niek van Regteren

 

niek

 

Geen vakanties naar Thailand, geen stage in de USA,
Geef mij maar de Schotse hooglanden, Aix en Provence of Bergen aan Zee.

Naar verre oorden over oceanen ben ik niet vaak geweest, 
Want van ons mooie Europa hou ik toch het meest.

Doe mij maar Amsterdam, Bratislava of Berlijn
ontdek liever hoe mooi de wereld zo vlak bij huis kan zijn.

Laat Europa jou ook verwonderen en voeg je bij de WES,
Meld je aan voor stage, uitwisseling of congres!

 


Stephan Bontekoe  

 

4C9ADF3C 684E 4CE1 AFA5 DF3E3BDA6053

 

Na een aantal jaren als tropenarts te hebben gewerkt in Zuid-Afrika vind ik het heel mooi om nu tijdens mijn huisartsopleiding via de WES betrokken te blijven bij de internationale gezondheidszorg. Ook in Nederland vind ik het nog altijd erg leuk en interessant om patiënten uit andere landen en culturen in de spreekkamer te zien. Ik hoop na de opleiding ook nog als huisarts in het buitenland te kunnen werken. 

Ziektes kennen geen grenzen, juist daarom is het belangrijk om goede internationale samenwerkingsverbanden te hebben. Dit is iets wat het afgelopen jaar met de covid-19 pandemie maar weer eens pijnlijk duidelijk is geworden. Nog altijd is de aanpak per land verschillend, ook bijvoorbeeld binnen de Europese Unie. Organisaties als de WES kunnen een positieve bijdrage leveren aan een betere internationale samenwerking door zorgverleners uit verschillende landen en culturen bij elkaar te brengen en zo van elkaar te laten leren.

 

 

Abigael Bouwman

 

A5392D2A 7A69 4551 8629 884D72970DCB

 

In een wereld waarin de afstanden korter worden vind je ook een grotere diversiteit van mensen in de spreekkamer. Het is daarom altijd leuk en belangrijk om over je eigen landsgrenzen heen te kijken in de keuken van de gezondheidszorg. Laat je inspireren! Verdiep je in de mogelijkheden die de WES hierin biedt en verrijk jezelf met een mooie ervaring. 

Laatst gewijzigd: 12 november 2020