kleine congressen

Geïnteresseerd in meer dan alleen een congresreis? Er zijn steeds meer landen die jaarlijks uitwisselingsprogramma's organiseren rondom eigen congressen, net zoals wij de LOVAH Exchange organiseren rondom het LOVAH congres. Zo waren er afgelopen jaren uitwisselingen in Israel, Kroatië, Portugal, Spanje, Engeland en Jeruzalem. Vaak gaat het om een programma van 3 tot 5 dagen waarbij je deelneemt aan het congres en meeloopt in een huisartsenpraktijk. Een leuke en interessante manier om kennis te maken met het huisartsenvak over de grens en een indruk te krijgen van een land.

 

De uitnodigingen voor deze programma´s komen enkele maanden tot vlak van tevoren via de 'Vasco da Gama Movement' (VDGM) bij ons binnen. Vervolgens posten we dit op onze Facebook pagina en op de website onder het kopje nieuws. Houd dit dus goed in de gaten, want wie het eerst komt wie het eerst maalt! Bij teveel aanmeldingen wordt er geloot.

 

Kijk voor informatie over de financiering van congresreizen en andere internationale activiteiten onder het kopje vergoeding internationale activiteiten.

 

Vanuit CAO SBOH heb je recht op 5 congresdagen per jaar. Een bezoek aan een internationaal congres valt onder deze congresdagen.

 

Voor ervaringen van aios die je voor zijn gegaan kun je hier verslagen inzien.

Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten, volg Facebook.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Komende activiteiten waarvoor inschrijven nog mogelijk is:

 

26-30 september Bari/Lecce (Italië): Je kijkt mee in een Italiaanse huisartspraktijk, gevolgd door een Italiaans huisartscongres. Er zullen AIOS en pas afgestudeerde huisartsen uit diverse Europese landen aan meedoen. Er wordt ook een sociaal programma georganiseerd. Een leuke manier om ervaringen met elkaar uit te wisselen, in het zonnige Italië! Op het congres zal Engelse vertaling aanwezig zijn.

Kosten? Reiskosten en accommodatie worden niet vergoed. Congreskosten en een diner op 28 september wel. Reiskosten en accomodatiekosten kan je declaren bij de SBOH uit je persoonlijk budget, mits je een positief saldo hebt en nog voldoende ruimte).

Aanmelden: stuur zo snel mogelijk een korte Engelse motivatiebrief en CV naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er zijn nog 10 plaatsen beschikbaar, op = op.

Meer informatie kun je vinden op: https://www.facebook.com/events/206515476547730/

 

7-9 december Zagreb (Kroatië): Je kijkt mee in een Kroatische huisartspraktijk, gevolgd door een Kroatische huisartsenconferentie.  Er zullen AIOS en pas afgestudeerde huisartsen uit diverse Europese landen meedoen met deze exchange. Een leuke manier om ervaringen uit te wisselen!

 

 

Kosten?  Reiskosten (te declareren uit het persoonlijk budget, mits je een positief saldo en voldoende ruimte hebt). Congresticket, accommodatie en een aantal maaltijden worden vergoed.

Aanmelden: schrijf een korte motivatiebrief en CV in het Engels en stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij zullen je aanmelding doorsturen naar de organisatoren, die een selectie zullen maken. Er zijn in totaal 15 plaatsen beschikbaar. Hoe eerder je aanmelding binnen is, hoe meer kans je maakt op plaatsing.

Deadline: 13 oktober 2017
Meer informatie kan je vinden op:  http://vdgm.woncaeurope.org/content/zagreb-exchange-2017  Klik op het word document voor meer informatie.

22 januari-27 januari 2018 Porto (Portugal): Je kijkt 2 dagen mee in een Portugese huisartspraktijk.  Vervolgens is er 2 dagen een congres georganiseerd door jonge enthousiaste huisartsen uit Europa (VdGM Forum). Een congres waarbij thema's uit heel Europa worden besproken en je zelf ook workshops mag geven. Er wordt een sociaal programma georganiseerd en er zullen veel jonge huisartsen en AIOS uit Europa aanwezig zijn. Het congres is in het Engels.

Kosten? Reiskosten, overnachting en congreskosten (110 euro, te declareren uit het persoonlijk budget, mits je een positief saldo en voldoende ruimte hebt).

Aanmelden: schrijf een motivatiebrief en CV in het Engels en stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hoe eerder je aanmelding binnen is, hoe meer kans je maakt op plaatsing.

Deadline: 14 september 2017 (bericht over plaatsing vanaf 15 oktober 2017)

Meer informatie:

http://vdgm.woncaeurope.org/5vdgmf/pre-forum-exchange

Mocht je graag willen deelnemen aan het VdGM forum in Porto op 26 en 27 januari, zonder exchange? Dat kan! Je kan je aanmelden via bovengenoemde site, of een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan helpen wij je verder.

 

Vanuit CAO SBOH heb je recht op 5 congresdagen per jaar. Een bezoek aan een internationaal congres valt onder deze congresdagen.

 

Laatst gewijzigd: 25 augustus 2017