Kleine congressen

Geïnteresseerd in meer dan alleen een congresreis? Er zijn steeds meer landen die jaarlijks uitwisselingsprogramma's organiseren rondom eigen congressen, net zoals wij de LOVAH Exchange organiseren rondom het LOVAH congres. Zo waren er afgelopen jaren uitwisselingen in Israel, Kroatië, Portugal, Spanje, Engeland en Jeruzalem. Vaak gaat het om een programma van 3 tot 5 dagen waarbij je deelneemt aan het congres en meeloopt in een huisartsenpraktijk. Een leuke en interessante manier om kennis te maken met het huisartsenvak over de grens en een indruk te krijgen van een land.

 

De uitnodigingen voor deze programma´s komen enkele maanden tot vlak van tevoren via de 'Vasco da Gama Movement' (VdGM) bij ons binnen. Vervolgens posten we dit op onze Facebook pagina en op de website onder het kopje nieuws. Houd dit dus goed in de gaten, want wie het eerst komt wie het eerst maalt! Bij teveel aanmeldingen wordt er geloot.

 

Kijk voor informatie over de financiering van congresreizen en andere internationale activiteiten onder het kopje vergoeding internationale activiteiten.

 

Vanuit CAO SBOH heb je recht op 5 congresdagen per jaar. Een bezoek aan een internationaal congres valt onder deze congresdagen.

 

Voor ervaringen van aios die je voor zijn gegaan kun je hier verslagen inzien.

Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten, volg Facebook.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Komende activiteiten: 

 

26 september tot 29 september 2018 Marseille (Frankrijk)

Voor Franssprekende AIOS is er eind september een interessante uitwisseling gevolgd door een tweedaags congres in Zuid-Frankrijk. Voor meer informatie zie ​https://www.facebook.com/FayrGp​ en http://fayrgp.org/nos-evenements/ecole-automne.

 

 

TDF FB Event INS 300x157

 

 

Kosten?  Reiskosten en deels accomodatie voor eigen rekening (te declareren uit het persoonlijk budget, mits je een positief saldo en voldoende ruimte hebt). Minsten 1 nacht accomodatie en enkele maaltijden worden vergoed door Franse organisatie. Je congresticket wordt ook voor je geregeld.

 

Aanmelden: schrijf een korte motivatiebrief en CV in het Frans en stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wij zullen je aanmelding doorsturen naar de organisatoren, die een selectie zullen maken. Er zijn in totaal 3 plaatsen beschikbaar.

 

Deadline: gesloten

 

30 september tot 3 oktober 2018 Glasgow (Verenigd Koninkrijk)

Helaas kunnen wij als AIOS niet deelnemen aan deze uitwisseling in verband met de LHK toets in dezelfde week. Vind je toch interessant om iets meer te weten over de uitwisseling, kijk dan op http://www.rcgp.org.uk/rcgp-near-you/rcgp-international/international-opportunities.aspx. Wie weet komt het volgend jaar beter uit...

 

Vanuit CAO SBOH heb je recht op 5 congresdagen per jaar. Een bezoek aan een internationaal congres valt onder deze congresdagen.

 

 

 

14 tot 16 november 2018 Maale Hachamisha, Jeruzalem

 

euripa 2018

 

In november wordt het 8e EURIPA Rural Health Forum gehouden. Het thema van dit jaar is "The challenge of the vulnerable and ageing population in rural medicine” en het forum heeft als aandachtspunten de kwaliteit van zorg voor oa ouderen. Het forum heeft als doel om verschillende gezondheidsmedewerkers samen te brengen en biedt een mogelijkheid om ervaringen te delen en nieuwe initiatieven te ontplooien.

 

Kosten? Deelname kost 120 euro als je vooraf aangemeld bent en 150 euro als je tijdens het congres wilt inschrijven. Reiskosten en accomodatiezijn voor eigen rekening (te declareren uit het persoonlijk budget, mits je een positief saldo en voldoende ruimte hebt). 

 

Aanmelden: aanmelden kan rechtstreeks via de website https://www.euripaforum2018.eu/page/registration.

 

Voor meer informatie kijk je op https://www.euripaforum2018.eu/ of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

17 tot 20 juni 2019 Aalborg, Denemarken

 

Voor alle aios met interesse in de huisartsenzorg in Scandinavië noteer dit congres vast in je agenda. Het thema is ‘Promoting General Practice Perspectives’  en er wordt gekeken naar belangrijke internationale thema's met de huidige kennis en wat betreft toekomstperspectieven.

ncgp splash

 

De onderwerpen die je kunt verwachten zijn: kernwaarden, multimorbiditeit bij kwetsbare groepen - wat is de rol van de huisarts?, ethisch gebruik van data, persoonsgerichte zorg in een persoonsgerichte context, welbevinden van huisartsen en praktijkpersoneel en veranderende praktijken en gedrag

Kosten? Voor aios kost het congres 3600 DKK als je je vroegtijdig aanmeldt. Het reguliere tarief is 4500 DKK. Deze kosten kun je in overleg met de SBOH declareren uit je persoonlijk budget.

Aanmelden? Nadere informatie hierover volgt. Via http://www.nordicgp2019.dk/, https://www.facebook.com/21st-Nordic-Congress-of-General-Practice-Denmark-2019-431940150474270/?ref=bookmarks of de nieuwsbrief blijf je op de hoogte. 

 

Deadline? Mocht jij als aios of aiotho in aanmerking willen komen voor een presentatie op dit congres dan kun je tot 17 december 2018 je abstract indienen.

Laatst gewijzigd: 27 september 2018