Dagvoorzitter en plenaire sprekers

Dagvoorzitter

Tom van 't Hek

Tom van ’t Hek is radiopresentator, voormalig tophockeyer en oud-bondscoach van het Nederlands dameshockeyelftal. Voordat Tom van ’t Hek aan de slag ging als bondscoach van de hockeydames, rondde hij zijn studie geneeskunde met succes af. Vier jaar was hij huisarts maar hij kon de sport niet loslaten. In 1994 werd hij aangesteld als bondscoach en in 1995 begon Tom van ’t Hek met presenteren van radioprogramma’s. Dat doet hij nog steeds met enige regelmaat. Zijn brede maatschappelijke betrokkenheid, zijn sportieve kennis en zijn sterke vocabulaire zorgen ervoor dat Tom van ’t Hek in zijn presentaties de juiste snaar weet te raken. Tom is een ervaren dagvoorzitter en discussieleider die veel zin heeft om het 9e LOVAH Congres op een leuke en ontspannen manier aan elkaar te praten.

tom van t hek
 

 

 

Plenaire sprekers

Bert Keizer  -  De armoedige grenzeloosheid van moleculaire geneeskunde

Bert Keizer - specialist ouderen geneeskunde. Sinds 1 jaar werkzaam voor de Levens eindekliniek, daarvoor altijd gewerkt in verpleeghuizen. Naast zijn werk als arts schrijft hij in Medisch Contact, Filosofie Magazine en Trouw. Zijn laatste boek heet ‘Vroeger waren we onsterfelijk’.

Te veel artsen zijn tegenwoordig verslaafd aan kostbare diagnostiek. Naarmate het lichaam ouder wordt, beginnen steeds meer systemen te haperen. Deze hapering wordt steevast op beschadigende wijze tegemoet getreden met diagnostische manoeuvres. Ter vervanging of ter vermijding van de persoonlijke ontmoeting met een ziek mens worden honderden miljoenen weggegooid aan overbodige policontroles, zinloze bloedbepalingen en beeldvormende technieken zonder enig rendement in de zin van een beter leven voor de gescande of geprikte oudere man of vrouw. De scanner uitzetten, de elektrolyten vergeten, en je gewoon eens afvragen wie hier in bed ligt wordt afgedaan als iets negentiende-eeuws.

bertkeizer
 

 

Erik Scherder  -  De verrijkende werking van muziek en bewegen op het brein

Professor Erik Scherder is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit. Hij heeft meerdere onderwijsprijzen gewonnen aan de VU en de RuG. Sinds 2013 is hij regelmatig te gast bij De Wereld Draait Door en heeft hij drie afleveringen van DWDD University verzorgd. Daarnaast is hij schrijver van het boek ‘Laat je hersenen niet zitten’.

Onder begeleiding van live muziek neemt Erik Scherder je mee in de wereld van het brein. Wat gebeurt er in de hersenen bij het horen van muziek en welke invloed heeft dat op het bewegen? Verrijk jezelf met deze kennis en ontdek wat dit kan betekenen voor zowel de huisarts zelf als voor zijn patiënten.

Erik Scherder
 

Laatst gewijzigd: 28 februari 2017