Vasco da Gama movement

wonca vdgm logo 0
De Vasco da Gama Movement (VdGM) ontstond in het licht van het Europese Wonca congres 2004 te Amsterdam, waar een delegatie `junior doctors` uit verschillende Europese landen bijeen kwam om te reflecteren over de ‘core competencies of general practice/family medicine’.

Wegens het succes van de bijeenkomst van de ‘Junior doctors’ groeide het initiatief om een Europees netwerk te creëren voor jonge en toekomstige huisartsen. Er werd een ‘core group’ samengesteld met 1 vertegenwoordiger uit elk Europees land en tijdens een bijeenkomst in 2005 in Portugal ontstond de naam ‘Vasco da Gama Movement’.

Intussen is de Vasco da Gama Movement een sterk Europees netwerk met een bestuur en verschillende werkgroepen. Deze werkgroepen houden zich onder andere bezig met uitwisselingen (zie ook hippokrates exchanges), wetenschap en onderwijs. Om dit netwerk te versterken wordt er (halfjaarlijks) een Vasco da Gama forum georganiseerd waar over bovengenoemde thema´s wordt gesproken. Als AIOS kan je hier ook bij zijn!

Kijk onder het kopje ´kleine congressen´ wanneer het volgende forum plaatsvindt!

 

Daarnaast wordt voorafgaand aan elk WONCA-congres een pre-conference georganiseerd door VdGM.

Voor meer informatie over VdGM, zie hier.

Laatst gewijzigd: 26 februari 2020