I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Bestuur VUMC

Het LOVAH VUmc bestuur bestaat uit aios die zich binnen het instituut en daarbuiten willen inzetten voor de kwaliteit van de opleiding en op een leuke manier in contact willen komen met collega’s uit andere opleidingsjaren en uit andere steden.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe activiteiten? Dit kan altijd via LOVAH VUmc agenda op deze website, maar het nieuws komt naar je toe als je ons volgt via Facebook.

Door de korte duur van de opleiding is het verloop binnen ons bestuur vrij hoog.
Wij zijn dan ook altijd op zoek naar aios die mee willen denken over de kwaliteit van de opleiding of aios die het leuk vinden een activiteit te organiseren.
Interesse?! Je bent altijd welkom op één van onze vergaderingen!

Inschrijvingen

 

    • Wijnproeverij 15 juli 2021: Klik hier om je in te schrijven!

Commissies & Activiteiten

 

Hoofdenoverleg

Een paar keer per jaar overlegt de LOVAH VUmc voorzitter met Nettie Blankenstein, het hoofd van onze opleiding. Onderwerpen van gesprek kunnen zijn slecht functionerende opleiders, problemen op stageplekken, communicatie met het instituut, perikelen in de terugkomdaggroepen. Van het hoofd van de opleiding horen we wat er speelt op de opleiding zelf. Op deze manier kunnen we als contactpersoon fungeren voor de aios naar de opleiding.

Breed overleg

Tweejaarlijks overleg tussen opleidingsinstituut, opleiders en AIOS.

LHK Symposium

Het LHK symposium is sinds enkele jaren een nieuwe traditie na de halfjaarlijkse LHK-toets met een gezamenlijke lunch voor alle aios en aansluitend een themamiddag met een politiek, dan wel maatschappelijk onderwerp. Naast het onder de aandacht brengen van een actueel maatschappelijk onderwerp heeft deze middag tot doel het bevorderen van de betrokkenheid tussen het instituut, de LOVAH en de aios. Vast terugkomende onderdelen zullen dan ook zijn een praatje vanuit het instituut en door de LOVAH over lopende zaken en de mogelijkheid voor aios om vragen te stellen aan de huisartsopleiding.

Curriculumcommissie

In deze commissie vindt inhoudelijke discussie plaats over de onderwijsplannen en het opleidingsplan dat jaarlijks gemaakt wordt. Kwaliteit van onderwijs is het hoofddoel.
De commissie bestaat o.a. uit een bestuurslid van de LOVAH VUmc en wordt voorgezeten door de twee onderwijscoördinatoren van de opleiding.
Vergadermomenten: elke 6-8 weken

Commissie ACP

In deze commissie vindt inhoudelijke discussie plaats over de plannen en evaluatie van het Arts Patiënt Communicatie (APC) onderwijs binnen de opleiding.
Deze commissie bestaat uit docenten van de huisartsopleiding. Daarnaast hebben wij als AIOS ook inspraak in deze commissie door afgevaardigden vanuit LOVAH VUmc mee te laten denken over het APC onderwijs binnen de opleiding.

Activiteitencommissie

De naam van deze commissie zegt genoeg, kortom een commissie die activiteiten organiseert om naast het zware huisartsenwerk af en toe te ontspannen en bij te kletsen met je mede-AIOS. We organiseren onder andere vier keer per jaar een borrel samen met de LOVAH AMC en twee keer per jaar een LHK-pubquiz.

Workshopcommissie
Groepsvertegenwoordigersoverleg

>Één keer in de drie maanden komen we samen met alle groepsvertegenwoordigers om te bespreken wat er gaande is in de opleiding. Groepsvertegenwoordigers kunnen problemen in hun groepen terugkoppelen aan ons en wij bespreken dit met het hoofd van de opleiding. Anderzijds vragen wij de input van onze AIOS over belangrijke onderwijszaken. Hiermee zorgen we dat de AIOS goed vertegenwoordigd zijn en we het onderwijs kunnen blijven verbeteren.

Alumni commissie

In 2016 is gestart met de alumnicommisie. Het doel is om ook na de opleiding verbonden te blijven met elkaar en met de huisartsopleiding VUmc. We willen nascholingen organiseren voor de alumni en ook borrels om je oud studiegenoten te blijven zien. Anderzijds is het voor de huisartsopleiding van het VUmc fijn om op deze manier contact te houden met afgestudeerden, wanneer zij iemand zoeken voor een klus, docentschap of opleiderschap

Activiteiten

Gedurende het jaar worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zowel onderwijs gerichte activiteiten en gezellige activiteiten. Zo wordt er bijvoorbeeld na iedere LHK toets het Politiek Café georganiseerd. Daarnaast zorgt de activiteitencommissie voor leuke borrels en organiseert de workshopcommissie het hele jaar door verschillende workshops.

Een greep uit de activiteiten die wij als LOVAH VUmc organiseren zijn:

  • Politiek Café
  • Workshops (oa spiraal plaatsen, insuline therapie)
  • Instrumentenmarkt
  • Groepsvertegenwoordigersbijeenkomsten
  • Borrels
  • LHK-pubquiz
  • Kerst- en Lente lunch

Check de agenda om te zien welke activiteiten er binnenkort op de planning staan!