Kies in het menu aan de rechterzijde voor meer informatie over de afdeling

LOVAH Maastricht

Welkom op de website van LOVAH Maastricht!

De afdeling LOVAH Maastricht is een enthousiaste groep AIOS die zich inzet voor de AIOS en het onderwijs in Maastricht. Dit doen we door een drietal hoofddoelen:

– Bewaken van de kwaliteit van de opleiding
– Organisatie van onderwijs gerelateerde activiteiten
– Contact leggen tussen AIOS onderling door organisatie van ontspannende activiteiten

Wij vergaderen eens in de 6 weken in Maastricht bij iemand thuis waar dan ook voor een hapje en een drankje gezorgd wordt.

Het huidige bestuur bestaat uit:

Loes Verkuijlen – voorzitter
Eline Urlings – secretaris
Robin Remmel – penningmeester
Eveline Vink – bestuurslid onderwijs

Wij hebben in Maastricht een structureel en goed contact met de stafleden van het instituut (het hoofdenoverleg) waardoor we de mogelijkheid hebben om positieve en negatieve punten van de opleiding aan te pakken. Door de organisatie van een aantal inhoudelijke activiteiten (Congresdag na de LHK, financiële avonden en medische inhoudelijke workshops) proberen we verder te ontwikkelen als toekomstig huisarts. Daarnaast zorgen we voor een groot aantal activiteiten (bootcamps, voetbal tegen de huisartsopleiders, cocktail workshop,  wijn- en bierproeverijen en ons jaarlijkse kerstfeest) om de onderlinge contacten te versterken.

De LOVAH biedt AIOS Huisartsgeneeskunde een ideaal platform om ervaring op te doen met organisatorische en bestuurlijke activiteiten. Neem als AIOS deze kans dus vooral met beide handen aan, nieuwe leden zijn altijd van harte welkom. Kom eens vrijblijvend mee-vergaderen!

Kijk ook eens op onze Facebook !

 Commisies & Activiteiten

 

De Jaarborrels

Twee keer per jaar wordt er voor alle opleidingsjaren een borrel georganiseerd op de vrijdagmiddag. Deze borrels bieden aios de mogelijkheid om gezellig een drankje samen te drinken en elkaar ook buiten de opleiding beter te leren kennen. Druk bezocht, en altijd gezellig!

Wijnproeverij. Eens per jaar wordt er een wijnproeverij georganiseerd. Er wordt een rondleiding gegeven door de wijnkelders, bottelarij en de wijngaard. Verschillende wijnen worden onder het genot van diverse kaasjes en ambachtelijk brood geproefd. Ieder jaar weer een groot succes!

AIOS symposium

De AIOS congresdag is een terugkerend congres dat georganiseerd wordt door en voor AIOS. Iedere keer wordt er een nieuwe commissie samengesteld, die deze dag tot een succes maakt.

Financiele avonden

Meerdere keren per jaar worden er voorlichtingsavonden over de financiële aspecten van het vak georganiseerd. Denk hierbij aan informatie over verzekeringen, pensioenen en alles wat je na je opleiding op financieel gebied te wachten staat.

Instrumentenmarkt

Voor alle eerstejaars aios organiseert de LOVAH Maastricht bij de start van de opleiding een instrumentenmarkt. Hier krijgen aios de mogelijkheid om nieuwe instrumenten en/of dokterstas tegen gereduceerd tarief aan te schaffen.

Overige

Verder worden er nog verspreid over het jaar diverse activiteiten en workshops georganiseerd; denk hierbij aan een workshops over Forensische Geneeskunde, Palliatieve zorg, Diabetes Mellitus, Gynaecologie , symposium “KNO” en andere medische thema’s welke wisselen per jaar.

Houdt de LOVAH Maastricht activiteitenmail of de events op Facebook in de gaten!