starten als aios

Beste aios,

Gefeliciteerd! Je bent een stap dichter bij je droombaan: huisarts! Je hebt gekozen voor het mooiste en meest veelzijdige vak binnen de medische beroepsgroep. Nu je weet dat je de opleiding gaat starten komen er ook veel nieuwe dingen op je af; een nieuwe dokterstas, een lijst aan medische instrumenten, terugkomdagen, e-portfolio en spreekuren draaien op je nieuwe opleidingsplek. 

Een inspirerende tijd, maar het kan je wellicht soms ook duizelen. Gelukkig sta jij er niet alleen voor! Samen met alle huisartsen in opleiding in Nederland ben je kosteloos verenigd binnen de Lovah. Hieronder en op onze website lees je wat de Lovah allemaal voor jou kan betekenen.

Hopelijk tot snel!

Het Lovah-bestuur

Wij vertegenwoordigen jou op landelijk en lokaal niveau. Misschien heb je al kennisgemaakt met jouw lokale Lovah-afdeling op de kennismakingsdag. Je kunt hen laagdrempelig benaderen voor al jouw opleidingsgerelateerde vragen en/of opmerkingen. Jouw lokale Lovah-afdeling organiseert regelmatig nascholingen en sociale activiteiten.

De landelijke werkgroepen en commissies bestaan uit aios uit het hele land. Zij organiseren activiteiten die voor alle aios toegankelijk zijn. Denk hierbij aan congressen, symposia, internationale huisartscongressen en sportactiviteiten of festiviteiten.

Tot slot heeft de Lovah een landelijk bestuur. Wij bestaan uit een aantal aios uit verschillende regio’s en behartigen jouw belangen op landelijk niveau. Een van onze belangrijkste taken is dan ook het vertegenwoordigen van de stem van de aios bij de grote partnerorganisaties zoals de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en Huisartsopleiding Nederland (HN). Bovendien behartigen wij de belangen van de aios bij CAO-onderhandelingen met de SBOH en de (door)ontwikkeling van de opleiding en denken we mee over de toekomst van de eerstelijnszorg. 

Laat de komende tijd eerst eens alle informatie op je afkomen en weet dat je bij problemen of vragen altijd contact met zowel het landelijk bestuur als je lokale afdeling kunt opnemen. Daarnaast nodigen wij je van harte uit om de komende jaren ook eens verder te kijken dan je spreekkamer en deel te nemen aan al het moois wat Lovah je te bieden heeft.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.