opleiding

Beste aios,

Gefeliciteerd! Je bent een stap dichter bij je droombaan: huisarts! Je hebt gekozen voor het mooiste en meest veelzijdige vak binnen de medische beroepsgroep. Nu je weet dat je de opleiding gaat starten komen er ook veel nieuwe dingen op je af; een nieuwe dokterstas, een lijst aan medische instrumenten, terugkomdagen, e-portfolio en spreekuren draaien op je nieuwe opleidingsplek. 

Een inspirerende tijd, maar het kan je wellicht soms ook duizelen. Gelukkig sta jij er niet alleen voor! Samen met alle huisartsen in opleiding in Nederland ben je kosteloos verenigd binnen de Lovah. Hieronder en op onze website lees je wat de Lovah allemaal voor jou kan betekenen.

De belangrijkste informatie die je nodig hebt zodra je start als aios, vind je hier.

 

 

Veilig opleiden, ontkoppeling en ruilverzoeken

Hoewel je het enorm naar je zin kunt hebben op de opleiding en zowel binnen de praktijk als tijdens de stages en terugkomdagen gezellige, leuke en leerzame ervaringen opdoet, kun je tijdens de opleiding ook te maken krijgen met negatieve ervaringen. We vinden het belangrijk om je van relevantie informatie te voorzien, mocht zo'n situatie zich voordoen.

Het kan zijn dat je te maken krijgt met een onveilige situatie op de praktijk of stageplek waar je werkt, dat het niet klikt tussen jou en je opleider of dat er een andere reden is waarom een ontkoppeling dreigt, of dat je een verzoek wil indienen omdat je om een specifieke reden graag zou ruilen van opleidingsinstituut. Onderaan deze pagina vindt je verschillende links naar informatie en hulp als je tegen deze situaties aanloopt.

Veilig opleiden

Als je tegen een onveilige situatie aanloopt, weet dan dat er mogelijkheden zijn voor hulp. Zo heeft iedere opleiding een vertrouwenspersoon die je kunt contacteren bij problemen. Heb je hierover vragen of wil je graag ander advies, dan kun je ook contact opnemen met je regionale Lovah bestuur. 

lees meer

Ontkoppeling

Heb je te maken met een (dreigende) ontkoppeling? Hoe werkt de procedure eigenlijk? En wat nou als je daardoor vertraging oploopt? Zijn er ook stages die je zou kunnen doen ter overbrugging? Meer informatie vind je hier. 

lees meer

Ruilverzoek

Eenmaal aangenomen voor de huisartsopleiding is het de bedoeling dat je de opleiding afmaakt op de locatie waar je gestart bent. Maar soms kunnen er zich omstandigheden voordoen waarin het prettiger kan zijn om de opleiding voort te zetten op een andere opleidingslocatie. Klik hier voor meer informatie omtrend ruilverzoeken.

lees meer

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.