Een greep uit het takenpakket van een bestuurslid onderwijs

Na Mitchel is het nu aan mij de taak om jullie wat meer te vertellen over het leven als bestuurslid bij het landelijk Lovah bestuur. Eind januari heb ik het stokje van Floyd overgenomen als bestuurslid onderwijs. Inmiddels zijn we weer zeven maanden verder en is er genoeg te vertellen.

 

Allereerst kan ik zeggen dat het werk als bestuurslid ontzettend goed bevalt. Het werk is heel afwisselend, je leert veel nieuwe mensen kennen, staat in contact met verschillende gremia, en ziet van dichtbij hoe andere organisaties werken. Als bestuurslid onderwijs heb ik verschillende taken, zoals het coördineren van de ruilverzoeken, contact houden met Huisartsopleiding Nederland, en betrokken zijn bij de werkgroep wetenschap en de
werkgroep onderwijs. Daarnaast zit ik samen met Ties in de Raad van Advies van
Huisartsopleiding Nederland. Naast het standaard takenpakket is er veel ruimte om waar nodig zaken op te pakken.

 

Andere organisaties weten de Lovah steeds beter te vinden, wat ertoe leidt dat we vaker worden uitgenodigd om aan te sluiten bij werkgroepen en overleggen. Dit is een ontzettend leuk onderdeel van het bestuurswerk. Een voorbeeld hiervan is dat we nu actief betrokken zijn bij het actieplan ‘Meer extramurale artsen’ van de Nederlandse Federatie van Universiteiten (NFU). Voor dit actieplan zijn verschillende werkgroepen in het leven geroepen, elk met een ander thema. Samen met onze zusterverenigingen vertegenwoordigen we in deze werkgroepen de stem van de AIOS in de eerste lijn. Daarnaast ben ik namens de Lovah aangesloten bij de klankbordgroep van de NZA over het kostprijsonderzoek naar de beschikbaarheidsbijdrage van de SBOH. Het is heel interessant om van dichtbij te zien hoe zo’n onderzoek in zijn werk gaat.

 

Tot slot was een belangrijk hoogtepunt de komst van Michelle als mede-bestuurslid onderwijs in maart. Samen kom je toch een stuk verder dan in je eentje. Het eerste thema dat we samen hebben opgepakt, is de werkgroep onderwijs. Het is ontzettend belangrijk dat het AIOS-perspectief over onderwijs ook landelijk wordt vertegenwoordigd. Omdat de huidige leden van de werkgroep onderwijs op korte termijn hun opleiding afronden en het werven van nieuwe leden lastig blijkt, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe invulling voor de werkgroep. Momenteel zijn we bezig met het opzetten van landelijke onderwijsbijeenkomsten waarin alle lokale afdelingen zijn vertegenwoordigd. We willen op deze manier het AIOS-perspectief sterker vertegenwoordigen bij Huisartsopleiding Nederland en zorgen voor nauwer contact tussen de lokale onderwijscommissies. Verder zijn we ook bezig met thema’s zoals veilig opleiden, het LOP en zelfsturend leren. Wij zullen jullie ook hiervan op de hoogte houden!

Terug naar nieuws

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.