Nieuws

Pensioen

Stem voor jouw pensioenvertegenwoordiger

De Beroepspensioenvereniging (BPV) Huisartsen houdt een verkiezing voor nieuwe vertegenwoordigers in het adviesorgaan voor het bestuur. Tot 22 mei kun je je stem uitbrengen op huisartsen en AIOS die zich willen inzetten voor ons pensioen door zitting te nemen in de Vergadering van Afgevaardigden (VvA) van de (BPV). Stemmen doe je eenvoudig online via de door jou per email of post ontvangen persoonlijke inlogcode.  Lees verder voor meer informatie!

lees meer

RGS vacature AIOS lid

Vanuit de LOVAH kunnen we weer een AIOS lid aandragen voor de RGS!​​​​​​​ Wil jij meepraten over de herregistraties van de opleidingen, je stem als AIOS laten horen wat belangrijk is in het opleiden, solliciteer!

lees meer
CAO

CAO resultaat '22-'23 en onderhandelingen '24

In november 2022 hebben we samen met de LAD en SBOH een onderhandelaarsakkoord gesloten voor de nieuwe CAO 2022-2023. Half 2023 worden de CAO-onderhandelingen voor het opvolgende jaar gestart, waarbij we ons uiterste best doen om de belangen van alle haios wederom te behartigen. Lees hier meer over wat wij hier als Lovah aan hebben bijgedragen.

lees meer
Opleiding

PROFclass: praktijkmanagement onderwijs voor aios

Naar veler wens is in 2022 door Huisartsenopleiding Nederland in samenwerking met Schola Medica, LHV, Lovah, LHOV, NHG en de SBOH praktijkmanagement onderwijs ontwikkeld door aios, opleiders, docenten en andere experts: de PROFclass voor aios. Op 4 april jongstleden was de feestelijk ‘kick-off’ van de PROFclass voor aios; alle ontwikkelde materialen zijn vanaf nu beschikbaar  voor de instituten! Lees hier meer.

lees meer
Opleiding

Het nieuwe landelijk opleidingsplan: Verantwoord Vertrouwen

Na ruim twee jaar hard werken is het dan eindelijk zo ver: het nieuwe landelijk opleidingsplan (LOP) is daar! Het LOP is het raamwerk waarop alle instituten hun regionale opleidingsplannen stoelen. Het is daarmee een belangrijk visiedocument, dat aangeeft wat we belangrijk vinden in het opleiden van nieuwe huisartsen en welke onderwijskundige principes en uitgangspunten daar het meest geschikt voor zijn. Elske Princen, ons Bestuurlid Onderwijs, heeft haar ziel en zaligheid gegeven om bij de besprekingen de belangen van de aios te behartigen. Lees verder voor meer details.

lees meer
Toekomst

Manifest: de huisarts van morgen

De LOVAH heeft de afgelopen periode met aios nagedacht over de toekomst van de zorg. Hoe willen wij dat de zorg er in de toekomst uitziet? Hoe zorgen we ervoor dat de nieuwe lichting huisartsen de komende decennia het vak kan blijven uitoefenen? Graag gaan wij met collega’s, huisartsenorganisaties, zorgpartijen buiten de huisartsenzorg en de overheid in gesprek over de 10 standpunten beschreven in dit manifest. 

lees meer

Zelf iets te melden?

We vinden het altijd leuk om een interessant artikel te plaatsen! Of mis je iets anders op de website? Neem gewoon eens contact met ons op over wat de mogelijkheden zijn of stuur meteen een artikel. 

Mail de redactie

"Jeetje! Wat een ongelooflijk overzichtelijke nieuwspagina."

- Aios huisartsgeneeskunde, 2023

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.