Nieuws

Bestuur

Een greep uit het takenpakket van een aios en bestuurder

Als ik in een woord zou moeten samenvatten wat een bestuursfunctie bij Lovah inhoud is het samenwerken. De samenwerking met andere gremia, werkgroepen, afdelingen en onderling staat centraal. Samen zorgen we voor continuïteit van onze mooie organisatie en samen  dragen we bij aan de ontwikkeling van ons vak.

lees meer
Gremia

Rapport wat beweegt de basisarts

Bij de adviesgroep basisartsen waren verschillende groepen betrokken, waaronder de Lovah, bij het ontwikkelen van een onderzoek naar het loopbaangedrag van artsen, welke afwegingen deze artsen in hun loopbaan maken en wat dat betekent voor de raming van basisartsen. Het onderzoek laat 5.778 basisartsen (27% van het totaal aantal basisartsen) aan het woord die hebben meegewerkt aan een enquete over waar ze werken of hebben gewerkt, wat hun ervaringen en overwegingen zijn en wat hun keuze heeft beïnvloed.

lees meer
Gremia

Stichting Capaciteitsorgaan

In juni 2023 werd een nieuwsbericht verspreid vanuit de Rijksoverheid met de strekking dat er meer huisartsen moeten worden opgeleid. Dit nieuwsbericht werd geschreven naar aanleiding van een adviesbrief van het Capaciteitsorgaan aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). In deze brief werd onder andere de beraming voor huisartsen toegelicht, voor de periode 2024-2027. Momenteel zijn er 890 opleidingsplekken per jaar voor de huisartsenopleiding, uit de beraming werd duidelijk dat dit moet worden verhoogd naar 1190 opleidingsplekken per jaar

lees meer
Bestuur

Afscheid Alexander Goudriaan als penningmeester

Alexander Goudriaan stopt per deze maand met zijn functie als penningmeester. In dit artikel blikt hij terug op zijn ruim 2 jaar bestuurstijd. Klik op het artikel om zijn verhaal te lezen.

lees meer
Jaarbericht

Jaarverslag 2023!

Lees hier het Lovah jaarverslag 2023. We hebben een overzicht gemaakt met diverse resultaten en hoogtepunten van afgelopen jaar en delen deze graag met jullie. We kijken uit om ook in 2024 verder samen te werken aan een goede opleiding en een goede toekomst voor de huisarts!

lees meer
Toekomst

NHG presenteert: Rapport 'Toekomstbestendige organisatie van huisartsenzorg'

NHG presenteerde onlangs haar rapport: 'Toekomstbestendige organisatie van huisartenzorg'. Dit rapport, waar ook de Lovah input voor heeft mogen geven, geeft een analyse van de huidige problemen voor de huisartsenzorg binnen de context van de eerstelijn en schetst hierna oplossingsrichtingen voor de organisatie van de huisartsenzorg. Lees hier verder.

lees meer
Bekijk archief

Zelf iets te melden?

We vinden het altijd leuk om een interessant artikel te plaatsen! Of mis je iets anders op de website? Neem gewoon eens contact met ons op over wat de mogelijkheden zijn of stuur meteen een artikel. 

Mail de redactie

"Jeetje! Wat een ongelooflijk overzichtelijke nieuwspagina."

- Aios huisartsgeneeskunde, 2023

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.