Jannes Sipkens - penningmeester

mail icon 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

JannesSipkens

 

 

Ik ben per 1 september begonnen aan mijn tweede jaar als aios huisartsgeneeskunde. Per 11 November 2016 ben ik penningmeester van het landelijk LOVAH-bestuur geworden.

 

Naast penningmeester bij LOVAH Groningen, ben ik tijdens mijn studententijd actief geweest als quaestor bij ISCOMS en het eerste bestuur van stichting Medisch benefiet Friesland. Ik heb in die besturen geleerd dat het belangrijk is dat ideeën ruimte moeten krijgen voor ontwikkeling. Het is zonde als een goed plan gelijk gedwarsboomd wordt door een gebrek aan financiën. Mijn ervaring is dat er altijd manieren zijn om geldstromen te veranderen ten bate van een goed idee. Dit helpt de organisatie in mijn ogen vooruit.

 

Wat ik leuk vind aan de functie van penningmeester is dat je als rechterhand van de voorzitter bij de hele organisatie betrokken bent. Je krijgt van alle lokale LOVAH’s en werkgroepen onder meer het financiële plaatje mee en op die manier leer je veel mensen kennen. Daarnaast neem je als penningmeester samen met het bestuur belangrijke beslissingen over investeringen en andere zaken die moeten zorgen voor een verbetering voor AIOS huisartsgeneeskunde en dat is waar het binnen de LOVAH om draait.

 

Laatst gewijzigd: 20 mei 2017