Net begonnen aan de opleiding? Hieronder een persoonlijk berichtje aan jou namens onze landelijke voorzitter.

Beste aios,

Gefeliciteerd! Je bent een stap dichterbij je droombaan: huisarts! Je hebt gekozen voor het mooiste en meest veelzijdige vak binnen de medische beroepsgroep. De komende tijd komen er veel nieuwe dingen op je af: je eigen dokterstas en bijbehorende instrumenten, spreekuur draaien in de huisartsenpraktijk, inspirerende maar vooral ook erg gezellige terugkomdagen en natuurlijk je weg vinden in de wirwar van het e-portfolio en andere digitale leeromgevingen. Gelukkig sta jij er niet alleen voor! Samen met alle huisartsen in opleiding in Nederland ben je kosteloos verenigd binnen de LOVAH – Landelijke Organisatie Van Aspirant Huisartsen. In dit boekje leggen we uit wat de LOVAH allemaal voor jou kan betekenen.

Wij vertegenwoordigen jou op lokaal en landelijk niveau. Misschien heb je al kennisgemaakt met de lokale afdelingen op je introductiedagen. Je kunt hen laagdrempelig benaderen voor al je opleidingsgerelateerde vragen en opmerkingen. Zij organiseren regelmatige nascholingen of sociale activiteiten en zijn continu bezig met het optimaliseren van de opleiding en het opleidingsklimaat op jouw instituut.

De landelijke werkgroepen en commissies bestaan uit aios uit het hele land. Zij organiseren activiteiten die voor alle aios toegankelijk zijn. Denk hierbij aan congressen, symposia, internationale reizen naar huisartscongressen en sportactiviteiten of festiviteiten.

Tot slot heeft de LOVAH een landelijk bestuur. Wij bestaan uit een aantal aios uit verschillende regio’s en behartigen jouw belangen op het landelijke niveau. Een van onze belangrijkste taken is dan ook het vertegenwoordigen van de stem van de aios bij de grote partnerorganisaties zoals de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en Huisartsopleiding Nederland.

Laat de komende tijd eerst eens alle informatie op je afkomen en weet dat je bij problemen je lokale afdeling kan mailen. Daarnaast nodig ik je van harte uit om de komende jaren ook eens verder te kijken dan je spreekkamer en deel te nemen aan al het moois wat LOVAH je te bieden heeft.

Hopelijk tot snel!

Het LOVAH bestuur