LOVAH Cycling Weekend 2020

De inschrijvingen voor het jaarlijkse LOVAH Cycling Weekend gaan op zondag 26 januari om 20.00 open. In het weekend van 15-17 mei 2020 gaat dit fietsfestijn in de heuvels in Zuid-Limburg weer plaatsvinden! 

 

Het weekend zal weer gaan volgens beproefd concept. Vrijdag 15 mei verzamelen aan het eind van de middag/begin van de avond bij de accommodatie voor een 'bring your own' borrel. Zaterdagochtend 16 mei vertrekken we in kleine groepjes (maximaal 10 fietsers per groep) voor routes van 50, 75, 100 of 125 km, zodat er voor fietsers van ieder niveau en ervaring wat wils is. Dit jaar zullen de routes waarschijnlijk weer grotendeels in Zuid-Limburg plaatsvinden (zie onderaan de routes van 2018 voor een indruk, waarschijnlijk gaan ze een update krijgen, definitieve routes volgen kort voor het weekend). Na afloop is er een borrel met Belgisch speciaalbier en 's avonds volgen een BBQ en feestje! Op zondag uitbrakken, spullen inpakken en voor de liefhebber eventueel nog een klein rondje fietsen. 

 

We verblijven dit jaar wederom in Residentie ten Hof in Hombourg, vlak over de grens met België. Iedere deelnemer ontvangt dit jaar tijdens het weekend een custom LOVAH fietsbroek en bijpassende gadget! Er is plek voor 65 personen, dus aarzel niet, houd de website in de gaten (lovah.nl/inschrijvingen) en schrijf je in! 

  

IMG 20190615 WA0009

 IMG 20190616 WA0028

 

 

Maattabel:

maattabel broeken

 

Zie hieronder de routes uit 2018:

  1. “Beginners Luck”. Route van 52 km voor beginnende fietsers die niet vaak fietsen en zeker niet veel klimmen. Er zal zeker wat geklommen moeten worden (met als klapstuk de Cauberg), maar we hebben geprobeerd enkele nare bulten te omzeilen. Nadruk ligt op veilig fietsen, vertrouwd raken met het materiaal en uiteraard gezelligheid.

beginners luck

  1. “Voerstreek”. Route van 75 km (1200 hoogtemeters) door met name de Belgische voerstreek waarbij we enkele malen de grens zullen oversteken. Deze route wordt gekenmerkt door enkele venijnige klimmetjes (o.a. Bovenste Bos, Gulperberg bij Partij) en lange lopers (Beklimming van het 3-landenpunt en Epenerbaan). Op 10 kilometer voor het einde fietsen jullie langs de Val-Dieu klooster, doe er je voordeel mee!

beginners luck

  1. “The Classic”. Route van 100 km (1700 hoogtemeters) door het Limburgse Heuvelland waarvan grote delen van het Amstel Gold parcours zullen worden afgelegd. Geliefd bij vele wielertoeristen en daarom ook zeker een onderdeel van het LOVAH cycling weekend. Beklimmingen van o.a. Loorberg, Camerig, Wolfhaag, 3-landen punt, Kruisberg, Eijserbosweg, Fromberg, Keutenberg, Bemelerberg en tot slot De Planck.

beginners luck

  1. “Ardennenoffensief”. Route van 125 km (2500 hoogtemeters) richting de Ardennen. Deze route is voor de fanatici, de AIOS onder ons die geregeld > 100km fietsen en iets anders willen dan het Limburgse Heuvellandschap. Met o.a. la Gileppe, Col du Rosier en La Redoute uit Luik-Bastenaken-Luik.

beginners luck

 

Gemaakt: 15 mei 2020