Aiotho

Waarom zou ik Aiotho worden?

Allereerst natuurlijk omdat het uitdagend, interessant en afwisselend is. De ervaring die je als onderzoeker binnen het gebied van de huisartsgeneeskunde opdoet, maakt dat je kritisch kijkt naar de wetenschappelijke onderbouwing van het gevoerde beleid. Daarnaast weet je door je klinische blik welk onderzoek relevant is voor de huisartsgeneeskunde.

Maar er is ook een andere reden: de huisartsgeneeskunde ontwikkelt zich in een hoog tempo en er is behoefte aan huisartsen die deze ontwikkeling richting kunnen geven. Het wetenschappelijk onderbouwen van de dagelijkse patiëntenzorg is belangrijk om de kwaliteit van de huisartsgeneeskunde te waarborgen. Beleidsmakers hebben onderbouwing nodig van de kwaliteit en waarde van de huisartsgeneeskunde om de positie van huisartsen als poortwachters in de zorg te handhaven en te verstevigen. Als huisartsonderzoeker lever je dus een bijdrage aan de wetenschappelijke onderbouwing en verdere ontwikkeling van het vakgebied.

Het Aiotho-traject

Hoe word je aiotho? Aiotho staat voor Arts In Opleiding Tot Huisarts en Onderzoeker. Je bent dus aiotho wanneer je de huisartsopleiding combineert met een promotietraject. 

lees meer

Publicaties

Binnenkort volgen hier publicaties van aiotho's. Ben je zelf aiotho en wil je graag je publicatie delen? Neem dan eens contact op met de werkgroep wetenschap. 

lees meer

Proefschriften

Hier is ruimte voor het publiceren van proefschriften van aiotho's. Ben jij aiotho en sta je op het punt om te promoveren of ben je inmiddels dr.? Schrijf een begeleidend tekstje en publiceer hier je proefschrift zodat deze wijdverspreid raakt! Neem hiervoor contact op met de werkgroep wetenschap. 

lees meer

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.