WONCA Europe '23 - Brussel

In 2023 zal het 28e Europese WONCA-congres plaatsvinden in Brussel van 7 tot 10 juni. Het thema van het congres is “Making choices in primary care”.

Jaarlijks vindt er een Europees congres van de WONCA plaats. WONCA is een acroniem voor World Organisation of National Colleges, Academies and Academic associations of General Practitioners/Family Physicians, ook wel ‘World Organisation of Family Doctors’ genoemd. De WONCA is een organisatie die zich hard maakt voor academische aspecten van de huisartsgeneeskunde. Haar doel is bevordering van de gezondheid van mensen over de hele wereld door ondersteunen en ontwikkelen van een hoge standaard van zorg in de huisartsgeneeskunde.

De Werkgroep Europese Samenwerking organiseert jaarlijks een congresreis voor Nederlandse aios naar het Europese WONCA-congres.

Op de website van het congres vind je meer informatie.

Wil jij mee op congresreis naar Brussel?

De SBOH vergoedt deze congresreis voor aios. Hierbij geldt een eigen bijdrage van €100. De Werkgroep Europese Samenwerking zorgt tijdens het congres voor de Nederlandse aios voor de reis naar het congres, verblijf tijdens de congresdagen en voor een sociaal programma. Er kunnen ongeveer 50 AIOS mee op de reis.

Voorafgaand aan het WONCA congres organiseert het WONCA-comité voor aios en jonge huisartsen (European Young Family Doctors Movement) een tweedaagse pre-conference op 6 en 7 juni. Hierbij is het ook mogelijk om deels mee te lopen in een Belgische huisartsenpraktijk. Lees hier meer over de preconference.

Wil je mee naar het congres? De aanmelding voor de WES-congresreis naar Brussel is nu open! Aanmelden kan tot en met vrijdag 31 maart 2023 om 23.59u via deze link.

We selecteren o.b.v. motivatie. Leden van het landelijk Lovah bestuur en aios die een abstract hebben ingediend voor het congres hebben voorrang om mee te gaan. Daarnaast houden we rekening met een gelijke verdeling over de opleidingsinstituten, actieve deelname aan WES-activiteiten en eerdere deelname aan een WES-congresreis.

Vragen? Mail naar wonca@wes.lovah.nl

Terug naar agenda

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.