Werkconferentie ‘Jouw vak, ons vak’

In het najaar organiseert Huisartsopleiding Utrecht opnieuw een werkconferentie! Dat doen we met ‘Jouw vak, ons vak’ als thema. Inschrijven kun je hier.

 

Huisartsopleiding Utrecht heeft als taak om aios en opleiders op weg te helpen om hun beide (mogelijk verschillende) visiesop het huisartsenvak aan elkaar zichtbaar te maken. Daar willen we een constructieve werkrelatie uit laten ontstaan, waarin het individuele belang én dat van de beroepsgroep doorweegt in behandelbeslissingen en identitaire vraagstukken.

Voorgaande keer bespraken we hoe de huisarts van de toekomst eruit ziet, dit keer willen we ons met de gehele beroepsgroep afvragen hoe we die toekomstige huisarts dan opleiden. Daarin zijn (en blijven) we vooral op zoek naar manieren waarop elke huisarts en aankomend huisarts kan bijdragen aan een toekomstbestendig vak.  

  

Subthema’s daarbij zijn: 

·        Hoe maak ik me het vak eigen?

·        Hoe hou ik het leuk op de langere termijn?

·        Wat kun je als opleider bieden om bij te dragen aan wat het LOVAH-manifest (en het nieuwe Landelijk OpleidingsPlan) beogen? Hoe doen we dat als opleiding? En hoe doe je dat als aios? 

·        Wie is aan zet bij het daadwerkelijk in gang zetten van veranderingen? Zijn dat aios, artsen, opleiders, overheden, iemand anders, of wij allemaal? 

 

Oproep: modereer!

Om toekomstig huisartsen ruimte te geven voor hun input en visie streven we ernaar om aios te laten modereren bij kleine groepssessies (+/- 15 personen)Daarbij krijg je ook ondersteuning van een aanwezige docent. Interesse in een rol als moderator? Op de inschrijfpagina kun je aanvinken dat je als aios ook wil modereren.

 

Wanneer, waar 

Na afloop van de opleidersterugkomdagen van dinsdag 31 oktober en donderdag 2 november 2022 van 16:00-18.30 uur in Zeist (inloop vanaf 15:45)

 

Vragen stel je aan Wietze Eizenga (w.h.eizenga@umcutrecht.nl) en/of Jules Coenders (j.coenders@umcutrecht.nl)

Terug naar agenda

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.