Tropensymposium '22

Of je nu gewoon graag op reis gaat, reisadvies wilt geven, exotische ziektes wilt behandelen in Nederland of op locatie: dan is het Tropensymposium wat voor jou! Binnen het thema van het jaar komen er meerdere deskundigen spreken over de etiologie, (patho)fysiologie en behandeling over ziektes, aandoeningen of situaties die zich kunnen voordoen die te maken hebben met buitenlandse ervaringen. Zowel in populaire reisbestemmingen als de meer extremere bestemmingen.

Dit jaar zullen we ons met ons hoofd in de wolken wanen door de uitgebreide verdieping op het vlak van extreme inspanning. Vijf sprekers zullen jullie zeer koel maar toch ongelooflijk vurig toespreken over hun passie binnen de medische wereld van extreme geneeskunde.

Zoals jullie misschien al tussen de regels door gelezen hebben gaan we de hoogte in (Remco Berendsen en Sander van der Plas) en de laagte in middels duiken (Mattijn Buwalda). We krijgen uitleg over onze thermoregulatie in extreme gevallen (Hein Daanen). Een extreme duursporter en tevens arts komt vertellen over zijn passies (Marijn Sinkeldam). De praatjes zijn toegespitst op hoe wij als huisarts met deze onderwerpen in aanraking kunnen komen in de dagelijkse praktijk maar ook bijvoorbeeld tijdens vakanties.

Datum
Vrijdag 2 december 2022

Locatie
KIT Amsterdam (Mauritskade 63, 1092 AD Amsterdam)

Programma

– 08.30 start inloop
– 09.00 welkomstwoord
– 09.15 – 10.45: Remco Berendsen en Sander van der Plas (hoogte fysiologie en toepassing op huisartsgeneeskunde)
– 10.45 – 11.15: Koffie met snackje
– 11.15 – 12.15: Marijn Sinkeldam (Ultra duursporten: Wat is het? Hoe ondersteun je als huisarts in de voorbereiding? Wat met tijdens de inspanning?)
– 12.15 – 13.15: lunch
– 13.15 – 14.45: Mattijn Buwalda (duikfysiologie en toepassing op huisartsgeneeskunde)
– 14.45 – 15.00: pauze
– 15.00 – 16.00: Hein Daanen (thermofysiologie en toepassing op huisartsgeneeskunde)
– 16.00 – 17.00: borrel op locatie
– 17.00 einde programma en eventuele verplaatsing van de borrel

Aanmelden?
Aanmelden kan via hier of door het scannen van de QR code op de flyer in de nieuwsbrief of via het account van WES op Instagram.

Kosten?
Voor dit symposium wordt een eigen bijdrage gevraagd van 5 euro.
Vragen? Mail dan naar tropensymposium@wes.lovah.nl

Ben je eerder geïnteresseerd in emigratie en immigratie of mogelijkheden binnen, buiten en na opleidingstijd? Lees dan ook even meer over het WES-symposium hier.

Terug naar agenda

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.