Welkom bij Lovah Utrecht!

Het bestuur van Utrecht bestaat uit een groep gezellige, kritische aios. Wij houden ons bezig met de kwaliteit van het onderwijs en komen op voor het belang van de aios in Utrecht. Laat het dus vooral aan ons weten als er wat speelt. Ook organiseren we jaarlijks een aantal goed bezochte terugkomende activiteiten, feesten en workshops.

Vanwege de snelle doorloop zijn we altijd op zoek naar aios die het leuk vinden om mee te denken. Heb je dus interesse, stuur een mailje naar utrecht@lovah.nl of vergader een keer mee!

Bestuur

Voorzitter

Mirte

Secretaris

Floor

Penningmeester

Pieter

Activiteiten

Tim

PR

Sanne

Algemeen
lid

Maxime

Vacature

Bestuurslid Onderwijs

Iets voor jou?

Agenda

Lovah congres - Colour your world

Onze samenleving groeit, verandert en wordt steeds diverser. Daarnaast neemt de aandacht voor genderidentiteit en seksualiteit toe. Hiermee krijgt onze samenleving, en daarmee onze spreekkamer, meer kleur.

website

Groene week KNMG districten: dokters gaan voor duurzaam

Van 8 tot 14 mei 2023 vindt dit jaar de Groene Week plaats, georganiseerd door de KNMG. Als artsen worden we geconfronteerd met de effecten van klimaatverandering op de gezondheid…

lees meer

Sibbing avond

De 2 jaarlijks terugkomende sibbing avond voor AIOS die bijna klaar zijn vol praktische tips en wat er bij komt kijken als je straks gaat waarnemen.

lees meer

Lovah Webinar: Onbewerkt & plantaardig.. Een feestje voor je darmen

Over het vergroten van het bewustzijn van de kracht van gezonde voeding. De LOVAH werkgroep Leefstijl & Preventie organiseert donderdag 25 mei om 20.00 een webinar met Sophie van Asselt. Sophie van…

lees meer

Fietsweekend - Meld je aan!

Fietsweekend 2-4 juni   In juni is het weer tijd om de fysieke grenzen op te zoeken tijden het LOVAH fietsweekend! Stampend op de pedalen proberen we met +-40 artsen in…

lees meer

Bijeenkomst oprichting werkgroep Politiek & Maatschappij

Op 6 Juni gaat de werkgroep Politiek & Maatschappij van start met een online brainstormsessie. Het doel van deze bijeenkomst is om te inventariseren hoe de geïntereseerde aios huisartsengeneeskunde de…

lees meer

Zomeractiviteit

Lekker pizza’s eten in het Wilhelminapark met een ijskoud drankje! Voor de actievelingen zorgen we ook voor het nodige vertier met spelletjes zoals kubbs, spikeball en slackline!

lees meer

Zeildag

Onze jaarlijkse leukste activiteit waarbij we met een groep AIOS de hele dag langs de kust van het Markermeer zeilen. Drankjes, lunch, diner en bovenal een vrije dag inbegrepen!

lees meer

Symposium 25 jaar AIOTO-traject: De impact binnen en buiten de huisartspraktijk

Het jubileum van 25-jarige AIOTO-schap op 21 september 2023. Dit is een symposium dat volledig in het teken zal staan van 25 jaar aioto-schap. Tijdens dit symposium zal het belang…

lees meer

Het Groene Zorg Festival

Kom samen met je team naar de 2e editie van het Groene Zorg Festival om inspiratie op te doen. Save the date: zaterdag 23 september. Meer info volgt via: www.groenezorgalliantie.nl…

lees meer

Bestuur en commissies

Bestuur

Als bestuur houden we ons bezig met het onderwijs en onderwijs overstijgende problemen op het instituut. We zorgen hier met name voor het belang van de aios.

Ook organiseren we workshops over onderwerpen die extra belicht mogen worden. Bijvoorbeeld de anticonceptieworkshop of de handletsel workshop. Ieder jaar zorgen we voor een aantal borrels zodat er ook genoeg sociale activiteiten gepland worden.

Sollicitatiecommissie

De sollicitatiecommissie vertegenwoordigt de aios bij de sollicitatieprocedure voor de huisartsopleiding voor zowel opleiders als aios. De commissie is bijvoorbeeld betrokken bij de oriëntatiecursus die nieuwe opleiders volgen. Daarnaast zorgt de commissie voor aanwezigheid van aios bij de STARR gesprekken. Het kost niet veel tijd en een mooie manier om actief betrokken te zijn bij de opleiding.

Heb je interesse of wil je graag een keer aanwezig zijn tijdens een sollicitatiegesprek, stuur dan een mailtje naar aiossollicitaties@hotmail.com

Onderwijscommissie

De onderwijscomissie vergadert eens per 2 maanden met het hoofd van de opleiding (Roger Damoiseaux) en het plaatsvervangend hoofd (Monique Filippo) van de opleiding over o.a. onderwijskundige zaken, opleidingszaken, reglementzaken, voorzieningen, en andere praktische zaken die zijn teruggekoppeld door de groepsvertegenwoordigers.

De Lovah Utrecht leden kunnen op deze manier de wensen en vragen van de aios bij het instituut neer leggen en erop toezien dat, indien mogelijk, verbeteringen ook daadwerkelijk geïmplementeerd kunnen worden. De leden van de onderwijscommissie rapporteren vervolgens weer op de Lovah Utrecht vergaderingen wat er is besproken met het instituut.

De onderwijscommissie organiseert ook ieder jaar na de LHK het leuke LHK symposium.

Activiteitencommissie

De ACCIE van de Lovah Utrecht is een bruisende commissie die zorgt voor actieve, interessante, leerzame, soms lekkere, maar voornamelijk erg gezellige activiteiten, minimaal 4 keer per jaar. Als hoogte punt is er ieder jaar de zeildag.

Summerschoolcommissie

Eind juli / begin augustus worden er vanuit de opleiding twee ‘summerschool-dagen’ georganiseerd. Op deze twee dagen worden er in een bepaald thema verschillende lezingen en workshops gegeven. Als commissielid bepaal je de onderwerpen die jij leuk vindt en geef je samen met docenten van het instituut invulling aan deze dag. De aios in deze commissie (4-6 personen) kunnen dit eenmalig doen of ervoor kiezen dit meerdere keren te doen.

 

Heb je interesse voor een van de bovenstaande commissies, meld je dan aan via utrecht@lovah.nl

Nieuws

  • De onderwijsavond ‘Kind met koorts’ was een groot succes! Speciaal voor de haio’s uit Utrecht organiseerde het bestuur van Lovah Utrecht een online onderwijsavond waarbij Marc Jansen, kinderarts-immunoloog uit het WKZ, een avond vol praktische tips en handvatten presenteerde. Het was een geslaagde avond waar meer dan 40 haio’s aan deelnamen. In het vervolg zitten wij nu comfortabeler op de stoel bij een kind met koorts!
     

  • Schijf alvast groot in je agenda de zeildag van 23 juni! Ieder jaar weer een groot succes waarbij we met zijn allen de hele dag zeilen en lekker borrelen! Je krijgt hier van de SBOH een vrije dag voor!

Contact

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.