Commissies

Commissies


De LOVAH Rotterdam wil haar doelstellingen bereiken via inzet van enthousiaste AIOS in verschillende commissies.

  • AIOSdagcommissie
  • Activiteitencommissie
  • Sollicitatiecommissie
  • Onderzoekscommissie
  • Onderwijscommissie

Hieronder vind je een korte beschrijving van de commissies. Lijkt het je leuk om deel uit te maken van een van de commissies? Meld je dan aan bij het bestuur (zie contact gegevens).


AIOSdagcommissie


Jaarlijks vindt er in februari een (voor de AIOS verplichte) AIOSdag plaats, bestaande uit onder andere verschillende interessante lezingen en workshops. De commissie zal jaarlijks rond juni voor het eerst samenkomen. Ieder jaar is er een ander thema. Zo ging het in 2012 over Seks, Drugs, en de huisartsenrol, in 2013 Overgewicht en in 2014 was het thema On the Edge of Medicine. Lijkt het je leuk om mee te beslissen wat het thema wordt, wie de sprekers zullen zijn en waar het gehouden gaat worden? Neem dan contact met ons op.


Activiteitencommissie


In een volle sloep of (zeil)boot op het water genieten? Of een heerlijk dagje wijn proeven? Wellicht een golf clinic volgen? Of misschien helemaal los gaan op een knallend feest? Allemaal heerlijke manieren om je vrije tijd door te brengen! Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste AIOS die het leuk lijken om deze dagen/activiteiten mede te organiseren. Je kan eenmalig 1 activiteit organiseren of meer op regelmatige basis activiteiten helpen neerzetten. Heb je interesse, geef je dan op!!


Sollicitatiecommissie


In de sollicitatiecommissie kan jij als AIOS meebeslissen over de huisarts van morgen. Je neemt minimaal twee keer actief deel aan de sollicitatierondes (van maart en september); je leest CV's door; je beslist mee wie er op gesprek mogen komen; en je doet mee in de sollicitatiegesprekken. Aangezien je in de periode rond de sollicitatie regelmatig aanwezig moet zijn op het instituut ontvang je van de SBOH een vergoeding. Op de ledenraad wordt tijdig aangegeven wanneer er weer een vacature voor de sollicitatiecommissie beschikbaar is gekomen. Heb je interesse? Stuur dan een sollicitatiebrief en je CV naar het LOVAH Rotterdam bestuur, onder vermelding van 'sollicitatiecommissie'. Het bestuur zal je dan uitnodigen voor een gesprek en je voordragen als kandidaat aan het huisartseninstituut.

 

Onderzoekscommissie

 

Meerdere malen per jaar krijgt het huisartseninstituut vragen van studenten van verschillende opleidingen om mee te werken aan hun afstudeeronderzoek. Soms willen ze daarvoor ook medewerking van AIOS hebben. De LOVAH en het instituut geven nooit gegevens van AIOS aan onderzoekers en willen voorkomen dat AIOS voortdurend hiervoor benaderd worden. Maar aangezien wetenschap een belangrijk onderdeel is van ons vak, willen we niet per definitie nooit meewerken. Daarom is er een commissie opgesteld die de verzoeken van de studenten bekijkt en beoordeeld. De commissie probeert ongeveer 3x per jaar een interessant en goed opgezet onderzoek door te sturen naar alle AIOS, die zelf kunnen beslissen of ze mee willen werken hieraan. Wil jij hierover meebeslissen, neem dan contact met ons op.

 

Onderwijscommissie

Laagdrempelig meewerken aan onderwijs verbetering? De onderwijscommissie is sinds Maart 2016 actief.

Laatst gewijzigd: 22 augustus 2017