Welkom bij Lovah Rotterdam!
 

Lovah Rotterdam bestaat uit een groep betrokken huisartsen in spe, die activiteiten organiseren en belangen behartigen voor mede-aios. Vanwege het grote aantal aios binnen onze opleiding (meer dan 300!) hebben we onze taken onderling goed verdeeld tussen het bestuur, de activiteitencommissie (AC), de onderwijscommissie (OC) en de aios-dag commissie.

Bestuur

Voorzitter

Anne Segers

Vice-voorzitter

Thomas van EIjk

Secretaris

Jackie van Rooden

Penningmeester

Omid Orfany

Activiteiten

Marloes de Jongh

Algemeen
lid

Nynke Bouma

Algemeen
lid

Neelke Oosteroloo

Agenda

Lovah ledenraad

Jullie zijn allen van harte uitgenodigd om de Ledenraad bij te wonen. Deze vindt plaats in de Schola Medica van 14.00 uur tot 17.00 uur.   Nadien zal er een borrel…

lees meer

Lovah ledenraad + voorzittersoverleg

Jullie zijn allen van harte uitgenodigd om de Ledenraad bij te wonen. Deze vindt plaats in de Schola Medica van 14.00 uur tot 17.00 uur.  Een voorzittersoverleg vindt voorafgaand plaats…

lees meer
Europese samenwerking

Wonca Dublin '24

In 2024 zal het 29e Europese WONCA-congres plaatsvinden in Dublin van 25 t/m 28 september. Het thema van het congres is “The changing nature of family medicine”. Jaarlijks vindt er…

lees meer

Wat we doen

We krijgen vaak de vraag wat wij als Lovah Rotterdam nou eigenlijk doen, en wat de rol van het bestuur daar bij is. Daarom hebben we het hier op een rijtje voor je gezet. Meer info over de commissies kan je vinden verderop op de pagina!

Ben je ook aios huisartsgeneeskunde in Rotterdam? Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Of ben je geïnteresseerd in een functie binnen het bestuur of een van de commissies?

Volg ons of neem contact op!

 • ​​​​​​​1) Contact onderhouden met Lovah landelijk.

  Het bestuur van Lovah Rotterdam onderhoudt onder andere de contacten met LOVAH landelijk. Elke twee maanden gaat een delegatie naar Utrecht voor de landelijke ledenraad. Niet alleen handig voor je netwerk, hier kan je écht meedenken met wat er speelt op landelijk niveau onder de huisartsen in spe.

 • 2) Meewerken en -denken aan de toekomst van je opleiding

  We hebben nauwe contacten met de stafleden van de opleiding HAG Rotterdam. We worden frequent gevraagd om input te geven waarbij we goed merken dat onze mening echt gewaardeerd wordt. In samenwerking met de opleiding organiseren we elk jaar de jaarlunches, en twee keer per jaar de instrumentenmarkt. Ook binnen het bestuur kan je dus genoeg organisatorische ervaring opdoen.

 • 3) Vraagbaak zijn voor mede-aios

  Als startende, maar ook voor de geroutineerde aios zijn er soms onduidelijkheden met de opleiding. Denk aan declareren van reiskosten, regels mbt verlof of bv vakantie. En, wat zijn ook alweer de afspraken bij zwangerschap? Wat komt er allemaal kijken bij ontkoppeling? Moeilijke vraagstukken waar aios soms niet zelf uitkomen. Als bestuur zijn we een laagdrempelig vraagbaak/aanspreekpunt. Ook houden we informatie bij en bundelen we dit om makkelijk na te lezen.

 • 4) Aansturen van de commissies en organiseren van activiteiten

  De onderwijscommissie (OC), activiteitencommissie (AC) en aios-dag commissie zijn zelfstandig functionerende organen binnen de Lovah Rotterdam. Vanuit het bestuur zijn er vaste aanspreekpunten binnen de commissies zodat we toch nauwe contacten kunnen houden. Ook heeft elke commissie zijn eigen penningmeester, net als in het bestuur. Belangrijk om inhoud, planning en financiën goed onderling af te kunnen stemmen! Zo komen er fantastische activiteiten voorbij, zoals de workshops, symposia, LHK-pub quiz, zomerBBQ en diverse andere thema borrels en feestjes. Klik op de commissienamen om meer over deze commissies zelf te weten te komen.

 • 5) Vaste activiteiten bestuur

  We vergaderen elke maand, gezellig bij iemand thuis of ergens op een terras. We verdelen overige activiteiten, zoals het bijwonen van de landelijke ledenraad en het maandelijkse overleg met de opleiding over de bestuursleden. Taak specifieke functies spreken voor zich, zo beheert de secretaris de mailbox en de voorbereiding van de vergadering, de penningmeester de financiën en is de PRfunctionaris eerste aanspreekpunt voor organisatie van de instrumentenmarkt. Naast het serieuzere werk zijn we ook altijd wel te vinden op de activiteiten die georganiseerd worden door de commissies van Lovah Rotterdam en Lovah Landelijk.

Onderwijscommissie (OC)

De onderwijscommissie vertegenwoordigt alle aios binnen de huisartsopleiding Rotterdam op het gebied van onderwijs en opleiding, met als doel de kwaliteit van het onderwijs continue te verbeteren. Wij zijn de schakel tussen de aios, opleiders, stafleden en het (plaatsvervangend)hoofd van de huisartsopleiding Rotterdam. Dit doen wij onder andere door deel te nemen aan stafdagen, vergaderen met het bestuur van de opleiding en halfjaarlijks overleg met de jaarvertegenwoordigingen. Daarnaast evalueren wij het gegeven onderwijs en denken wij onder andere mee over verbeteringen van het onderwijs, de vernieuwing van de onderwijsbank en het EBM onderwijs. Ook organiseren wij verschillende workshops en het LHK symposium. Heb jij ideeën om het onderwijs te verbeteren, laat het ons weten of sluit je aan bij de onderwijscommissie.

Vera de Geus, voorzitter
Petra Pubben, secretaris
Arco van der Vlist, penningmeester
Jan Draaijer, algemeen commissielid
Lyzette Laurey, algemeen commissielid
Erik Boekestein, algemeen commissielid
Céline van den Hazel, algemeen commissielid
Iris Pieters, algemeen commissielid
Vincent Huige, algemeen commissielid
Sanne van de Walle, algemeen commissielid

Activiteitencommissie (AC)

Kuan Chung, voorzitter
Thomas, secretaris
Kerime Dursun, penningmeester
Hamid Aliahmad, PR
Viyanti Orie, algemeen commissielid
Mans der Kinderen, algemeen commissielid
Alet Kors, algemeen commissielid
Merel, algemeen commissielid
Marloes de Jongh, algemeen commissielid

We zijn een groep enthousiaste huisartsen in opleiding die leuke activiteiten organiseren voor alle HAIO's uit Rotterdam. De activiteiten die wij organiseren variëren van de LHK Pubquiz tot de kerstborrel en de altijd feestelijke zomerbarbeque. Zo bieden we de gelegenheid om onze toekomstige collega's te leren kennen in een gezellige sfeer.

In de nieuwsbrief van de LOVAH Rotterdam of via onze instagram pagina @lovah_rotterdam kan je up-to-date blijven over aankomende activiteiten. 

Lijkt het je leuk om deze activiteiten te organiseren, spreek ons een keer aan bij de activiteiten of neem contact met ons via onze socials. We zijn altijd blij met enthousiaste collega’s die onze commissie willen versterken. Hopelijk tot ziens bij één van onze activiteiten!

contact

Mailrotterdam@lovah.nl
Instagram@lovah_rotterdam
Facebooklovah_rotterdam

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.