Welkom bij Lovah Rotterdam!
 

Lovah Rotterdam bestaat uit een groep betrokken huisartsen in spe, die activiteiten organiseren en belangen behartigen voor mede-aios. Vanwege het grote aantal aios binnen onze opleiding (meer dan 300!) hebben we onze taken onderling goed verdeeld tussen het bestuur, de activiteitencommissie (AC), de onderwijscommissie (OC) en de aios-dag commissie.

Bestuur

Voorzitter

Jordi Goijvaerts

Secretaris

Nadia van de Woestijne

PR
en
sponsoring

Nynke Bouma

Activiteiten

Marit Schmidt

Onderwijs

Vera de Geus

Agenda

Lovah congres - Colour your world

Onze samenleving groeit, verandert en wordt steeds diverser. Daarnaast neemt de aandacht voor genderidentiteit en seksualiteit toe. Hiermee krijgt onze samenleving, en daarmee onze spreekkamer, meer kleur.

website

Groene week KNMG districten: dokters gaan voor duurzaam

Van 8 tot 14 mei 2023 vindt dit jaar de Groene Week plaats, georganiseerd door de KNMG. Als artsen worden we geconfronteerd met de effecten van klimaatverandering op de gezondheid…

lees meer

Lovah Webinar: Onbewerkt & plantaardig.. Een feestje voor je darmen

Over het vergroten van het bewustzijn van de kracht van gezonde voeding. De LOVAH werkgroep Leefstijl & Preventie organiseert donderdag 25 mei om 20.00 een webinar met Sophie van Asselt. Sophie van…

lees meer

Fietsweekend - Meld je aan!

Fietsweekend 2-4 juni   In juni is het weer tijd om de fysieke grenzen op te zoeken tijden het LOVAH fietsweekend! Stampend op de pedalen proberen we met +-40 artsen in…

lees meer

Bijeenkomst oprichting werkgroep Politiek & Maatschappij

Op 6 Juni gaat de werkgroep Politiek & Maatschappij van start met een online brainstormsessie. Het doel van deze bijeenkomst is om te inventariseren hoe de geïntereseerde aios huisartsengeneeskunde de…

lees meer

Tropical BBQ

BBQ, cocktails, fris en muziek! Om de zomer goed af te trappen organiseert de Lovah Rotterdam weer hét feest van het jaar: de Zomer BBQ! Dit keer met een tropisch…

lees meer

Symposium 25 jaar AIOTO-traject: De impact binnen en buiten de huisartspraktijk

Het jubileum van 25-jarige AIOTO-schap op 21 september 2023. Dit is een symposium dat volledig in het teken zal staan van 25 jaar aioto-schap. Tijdens dit symposium zal het belang…

lees meer

Het Groene Zorg Festival

Kom samen met je team naar de 2e editie van het Groene Zorg Festival om inspiratie op te doen. Save the date: zaterdag 23 september. Meer info volgt via: www.groenezorgalliantie.nl…

lees meer

Wat we doen

We krijgen vaak de vraag wat wij als Lovah Rotterdam nou eigenlijk doen, en wat de rol van het bestuur daar bij is. Daarom hebben we het hier op een rijtje voor je gezet. Meer info over de commissies kan je vinden verderop op de pagina!

Ben je ook aios huisartsgeneeskunde in Rotterdam? Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Of ben je geïnteresseerd in een functie binnen het bestuur of een van de commissies?

Volg ons of neem contact op!

 • ​​​​​​​1) Contact onderhouden met Lovah landelijk.

  Het bestuur van Lovah Rotterdam onderhoudt onder andere de contacten met LOVAH landelijk. Elke twee maanden gaat een delegatie naar Utrecht voor de landelijke ledenraad. Niet alleen handig voor je netwerk, hier kan je écht meedenken met wat er speelt op landelijk niveau onder de huisartsen in spe.

 • 2) Meewerken en -denken aan de toekomst van je opleiding

  We hebben nauwe contacten met de stafleden van de opleiding HAG Rotterdam. We worden frequent gevraagd om input te geven waarbij we goed merken dat onze mening echt gewaardeerd wordt. In samenwerking met de opleiding organiseren we elk jaar de jaarlunches, en twee keer per jaar de instrumentenmarkt. Ook binnen het bestuur kan je dus genoeg organisatorische ervaring opdoen.

 • 3) Vraagbaak zijn voor mede-aios

  Als startende, maar ook voor de geroutineerde aios zijn er soms onduidelijkheden met de opleiding. Denk aan declareren van reiskosten, regels mbt verlof of bv vakantie. En, wat zijn ook alweer de afspraken bij zwangerschap? Wat komt er allemaal kijken bij ontkoppeling? Moeilijke vraagstukken waar aios soms niet zelf uitkomen. Als bestuur zijn we een laagdrempelig vraagbaak/aanspreekpunt. Ook houden we informatie bij en bundelen we dit om makkelijk na te lezen.

 • 4) Aansturen van de commissies en organiseren van activiteiten

  De onderwijscommissie (OC), activiteitencommissie (AC) en aios-dag commissie zijn zelfstandig functionerende organen binnen de Lovah Rotterdam. Vanuit het bestuur zijn er vaste aanspreekpunten binnen de commissies zodat we toch nauwe contacten kunnen houden. Ook heeft elke commissie zijn eigen penningmeester, net als in het bestuur. Belangrijk om inhoud, planning en financiën goed onderling af te kunnen stemmen! Zo komen er fantastische activiteiten voorbij, zoals de workshops, symposia, LHK-pub quiz, zomerBBQ en diverse andere thema borrels en feestjes. Klik op de commissienamen om meer over deze commissies zelf te weten te komen.

 • 5) Vaste activiteiten bestuur

  We vergaderen elke maand, gezellig bij iemand thuis of ergens op een terras. We verdelen overige activiteiten, zoals het bijwonen van de landelijke ledenraad en het maandelijkse overleg met de opleiding over de bestuursleden. Taak specifieke functies spreken voor zich, zo beheert de secretaris de mailbox en de voorbereiding van de vergadering, de penningmeester de financiën en is de PRfunctionaris eerste aanspreekpunt voor organisatie van de instrumentenmarkt. Naast het serieuzere werk zijn we ook altijd wel te vinden op de activiteiten die georganiseerd worden door de commissies van Lovah Rotterdam en Lovah Landelijk.

Onderwijscommissie (OC)

De onderwijscommissie vertegenwoordigt alle aios binnen de huisartsopleiding Rotterdam op het gebied van onderwijs en opleiding, met als doel de kwaliteit van het onderwijs continue te verbeteren. Wij zijn de schakel tussen de aios, opleiders, stafleden en het (plaatsvervangend)hoofd van de huisartsopleiding Rotterdam. Dit doen wij onder andere door deel te nemen aan stafdagen, vergaderen met het bestuur van de opleiding en halfjaarlijks overleg met de jaarvertegenwoordigingen. Daarnaast evalueren wij het gegeven onderwijs en denken wij onder andere mee over verbeteringen van het onderwijs, de vernieuwing van de onderwijsbank en het EBM onderwijs. Ook organiseren wij verschillende workshops en het LHK symposium. Heb jij ideeën om het onderwijs te verbeteren, laat het ons weten of sluit je aan bij de onderwijscommissie.

Vera de Geus, voorzitter
Petra Pubben, secretaris
Arco van der Vlist, penningmeester
Jan Draaijer, algemeen commissielid
Lyzette Laurey, algemeen commissielid
Erik Boekestein, algemeen commissielid
Céline van den Hazel, algemeen commissielid
Iris Pieters, algemeen commissielid
Vincent Huige, algemeen commissielid
Sanne van de Walle, algemeen commissielid

Activiteitencommissie (AC)

Marit Schmidt, voorzitter
Thomas Oldenburger, secretaris
Kerime Dursun, penningmeester
Viyanti Orie, algemeen commissielid
Kuan Chung, algemeen commissielid
Hamid Aliahmad, algemeen commissielid
Mans der Kinderen, algemeen commissielid
Alet Kors, algemeen commissielid
Merel de Wall, algemeen commissielid

Het afgelopen jaar mochten we na de coronarestricties eindelijk  weer in actie komen.  Hoewel we een tijdje noodgedwongen uit beeld zijn geweest,  zijn we weer helemaal terug!

Met een leuke groep huisartsen in opleiding zullen we het aankomende opleidingsjaar ons best doen om leuke activiteiten neer te zetten voor al onze collega’s. Goed om te weten is dat jullie allemaal automatisch lid zijn van de Lovah en dus alle activiteiten bedoeld zijn om jou opleidingsperiode te verrijken en onvergetelijk te maken. Niet alleen lokaal maar ook landelijk. In de nieuwsbrief of via onze instagram pagina kan je up to date blijven van de laatste ontwikkelingen. De activiteiten die wij organiseren variëren van een LHK Pubquiz tot de jaarlijkse kerstborrel en een feestelijke zomerbarbecue. Ook kan ja altijd alle actieve leden van de Lovah laagdrempelig benaderen als je vragen hebt over bijvoorbeeld lokale of landelijke activiteiten, congressen of reisjes en uitwisselingen. Er zijn altijd collega’s in jouw jaarlaag die betrokken zijn en je kunnen connecten met de juisten mensen om je vragen te beantwoorden.

Lijkt het je nou ook leuk om actief betrokken te zijn bij de Lovah,  sluit dan aan bij een van onze lokale of landelijke commissies. We zijn altijd  blij met enthousiaste collega’s  die vooral gezellig  een steentje bij willen dragen.

Wij zien jullie  allemaal graag bij een van de volgende activiteiten.

contact

Mailrotterdam@lovah.nl
Instagram@lovah_rotterdam
Facebooklovah_rotterdam

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.