Welkom bij Lovah Groningen!

Lovah Groningen bestaat uit een enthousiaste groep huisartsen in opleiding, die ongeveer 1x per maand samenkomen om te vergaderen. Er zijn naast het bestuur twee commissies in Groningen, de activiteitencommissie en de onderwijscommissie, waarvan afvaardiging in het bestuur deelneemt om nauwe samenwerking te kunnen waarborgen.

We streven ernaar om de betrokkenheid van AIOS onderling en bij de opleiding te vergroten, middels groepsvertegenwoordigers horen we jullie stem.

Er worden gezellig en educatieve activiteiten georganiseerd, zodat jij je mede-AIOS (beter) leert kennen. Daarnaast zijn we bij het instituut betrokken om de opleiding zoveel mogelijk aan te kunnen laten sluiten bij jullie wensen en behoeften. Dit is niet alleen nuttig voor de kwaliteit van de opleiding, maar vooral ook erg leuk! Dus ben je geïnteresseerd om actief te worden binnen de Lovah? Mail dan naar groningen@lovah.nl.

Nieuws

  • Erik Teunissen, nieuw hoofd Huisartsopleiding UMCG.
  • LOVAH Groningen zoekt nieuwe bestuursleden, neem contact met ons op om vrijblijvend een keer mee te vergaderen.
  • AIOS dag Groningen 28 juni

Bestuur en Commissies

Algemeen

Onze zichtbaarheid begint op de introductiedag van nieuwe aios. Daar geven we een presentatie over de Lovah en haar activiteiten. Daarnaast is er op die dag een instrumenten- en tassenmarkt georganiseerd, zodat nieuwe aios zich kunnen oriënteren op medisch artikelen. Traditiegetrouw is er ’s middags een borrel, zodat de nieuwe lichting elkaar kan leren kennen voordat ze op kamp gaan.
We brengen 3-4 keer per jaar een nieuwsbrief uit, met onder andere een agenda met aankomende activiteiten, een stukje over een bestuurslid en een recept.

Activiteiten

We organiseren diverse andere activiteiten, zoals:

  • Twee keer per jaar een lezing van Sibbing over waarnemen of praktijkhouden
  • Jaarlijks een anticonceptieworkshop
  • Twee keer per jaar, na de LHK, een groepsvertegenwoordigersoverleg om te horen wat er speelt onder de aios

Onderwijscommissie

De onderwijscommissie houdt zich in overleg met het bestuur bezig met de kwaliteit van het onderwijs op het instituut. Er wordt regelmatig vergaderd met het hoofd van de opleiding, maar ook in de verschillende werkgroepen van het instituut wordt actief meegedacht.

Daarnaast organiseert de onderwijscommissie de onderwijsmiddag na de LHK-toets. Hierbij staat altijd het competentiegebied maatschappelijk handelen centraal. Een keer per 3 jaar bestaat de LHK-middag uit een filmfestival.

Lijkt het jou wat om deze middagen te organiseren, wil je je graag bezig houden met het onderwijs of heb je een opmerking/vraag? Mail dan naar onderwijs@groningen.lovah.nl.

Deonderwijscommissie in Groningen bestaat uit:

Yvette van den Berkhof (voorzitter)
Thomas van der Velde
Mirjam van ’t Hul
Jolien Panjer

Activiteitencommissie

Deze commissie heeft als missie om jouw opleiding ook een beetje gezellig te laten zijn. Samen dingen doen is de manier om je collega’s te leren kennen en dat is dus waar we ons voor inzetten! De groep aios verbonden aan Groningen is groot, en men komt dan ook uit heel Noord-Nederland voor de vaste activiteiten en de spontaan georganiseerde bijeenkomsten. 

 

Wat we als vaste prik voor jullie aanbieden is een VrijdagMiddagBorrel op de Eerste Vrijdag van de Maand (EVDM) in café het Concerthuis in Groningen. Deze is vanaf een uur of 18:00, voel je vrij om spontaan aan te sluiten. Er is budget voor een drankje en een snack. Verder organiseren we jaarlijks de AIOS-dag, de grootste happening van het jaar! Tot slot hebben we een kerstdiner, waarbij jaarlijks in (minder of meerdere mate) thema wordt gedineerd en aansluitend met een spetterend feest wordt afgesloten. 

 

Hou de appgroep van de aios, nieuwsbrief en lovah website in de gaten voor updates, inschrijvingen en spontane activiteiten. Tot snel tijdens een van onze activiteiten! Mocht je interesse hebben om mee te doen met organiseren, stuur ons een berichtje via groningen@lovah.nl

 

De activiteitencommissie in Groningen bestaat uit

Jorrit De Vries (voorzitter)

Mirjam van 't Hul

Joost Steen

Tom van de Berg

Jelena Slump

Bestuur

Patrick Bonné

Penningmeester

Anke Koehorst-Hodes

Hannah van Reemst

Thialda Harkema

Jorrit de Vries

Ivo Hemminga

Esmee van der Geest

Laurine van der Wal

Vacature

Algemeen Bestuurslid

Iets voor jou?

Vanwege de afzwaai van een aantal bestuursleden zijn wij op zoek naar enthousiaste AIOS die de LOVAH groningen willen versterken. Intresse? Kom gerust een keer geheel vrijblijvend mee vergaderen.

neem contact op

Agenda

Lovah ledenraad

Jullie zijn allen van harte uitgenodigd om de Ledenraad bij te wonen. Deze vindt plaats in de Schola Medica van 14.00 uur tot 17.00 uur.   Nadien zal er een borrel…

lees meer

Lovah ledenraad + voorzittersoverleg

Jullie zijn allen van harte uitgenodigd om de Ledenraad bij te wonen. Deze vindt plaats in de Schola Medica van 14.00 uur tot 17.00 uur.  Een voorzittersoverleg vindt voorafgaand plaats…

lees meer
Europese samenwerking

Wonca Dublin '24

In 2024 zal het 29e Europese WONCA-congres plaatsvinden in Dublin van 25 t/m 28 september. Het thema van het congres is “The changing nature of family medicine”. Jaarlijks vindt er…

lees meer

contact

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.