Welkom bij Lovah Eindhoven!

Lovah Eindhoven is niet alleen de jongste Lovah afdeling, maar ook een unieke! Lovah Eindhoven maakt namelijk de verbinding tussen aios vanuit twee opleidingsinstituten: Universiteit Maastricht én Radboud UMC Nijmegen. Ons doel is om de belangen van alle aios te behartigen tegenover de opleidingsinstituten, maar ook zeker om de krachten te bundelen en aios van twee verschillende instituten middels educatieve en sociale activiteiten te verbinden. Dit doen we in de regio Eindhoven, zodat er minder ver gereisd hoeft te worden!

Lovah Eindhoven bestaat op dit moment uit het bestuur en de onderwijscommissie en wij zijn nog steeds groeiende!

We houden jullie op de hoogte van onze activiteiten middels onze whatsapp groep ‘Lovah Huisartsopleiding Eindhoven’, een groep waarin alleen het bestuur van Lovah Eindhoven berichten kan versturen, zodat je niet onnodig veel berichten krijgt.

Daarnaast hebben wij een actieve instagram waar we geregeld onze activiteiten, nieuwsberichten en foto’s op posten.

Bestuur

 

 

Secretaris

Maud Cornelissen

Penningmeester

Saskia Bisschop

Onderwijs

Elsa Spaans

Voorzitter

Marissa Vane

Nieuws

Echo workshop

Op 21 november '23 vond een zeer geslaagde echo workshop plaats! Met dank aan de expertise en inzet van de radiologen van NEAc en jullie enthousiasme!

Nieuws

All you need is Lovah Kerstfeest!

Met dank aan onze toffe huisartsen-dj's en jullie soepele dansmoves werd het Parktheater 17 december op zijn kop gezet! 

Agenda

Lovah ledenraad

Jullie zijn allen van harte uitgenodigd om de Ledenraad bij te wonen. Deze vindt plaats in de Schola Medica van 14.00 uur tot 17.00 uur.   Nadien zal er een borrel…

lees meer

Lovah ledenraad + voorzittersoverleg

Jullie zijn allen van harte uitgenodigd om de Ledenraad bij te wonen. Deze vindt plaats in de Schola Medica van 14.00 uur tot 17.00 uur.  Een voorzittersoverleg vindt voorafgaand plaats…

lees meer
Europese samenwerking

Wonca Dublin '24

In 2024 zal het 29e Europese WONCA-congres plaatsvinden in Dublin van 25 t/m 28 september. Het thema van het congres is “The changing nature of family medicine”. Jaarlijks vindt er…

lees meer

Wat we doen

Algemeen

Lovah staat voor landelijke organisatie voor aspirant huisartsen. Als aios ben je automatisch lid van de Lovah. Wij zijn er voor en door de aios! Wat wij doen? De belangen behartigen van de aios van onze regio en het organiseren van educatieve en sociale activiteiten om de aios te informeren én te verbinden.

Onze speerpunten:

  1. De schakel zijn tussen aios van Eindhoven-Nijmegen en Eindhoven-Maastricht
  2. Een betere stroomlijning van het onderwijs in Eindhoven met actieve input vanuit aios zelf
  3. Inventariseren en aankaarten van problemen waar aios tegen aanlopen bij de opleidingsinstituten en/of landelijke LOVAH
  4. Interessante workshops en nascholingen organiseren
  5. Organiseren van sociale activiteiten voor de aios in Eindhoven

Instrumentenmarkt

Bij de start van een nieuwe lichting aios organiseren wij een instrumentenmarkt. Daar heten we de nieuwe aios welkom, vertellen we iets over de Lovah Eindhoven en hebben aios de kans om diverse instrumenten en tassen in handen te houden om zich te oriënteren op hun eigen inboedel.

Deze middag wordt afgesloten met een gezellige borrel om elkaar meteen te leren kennen!

Een greep uit de activiteiten die we organiseren:

LHK-pubquiz

Twee keer per jaar wordt er hard gestreden om de eerste plek op de LHK-pubquiz! Zo gaat iedereen goed voorbereid de LHK toets tegemoet.

Anticonceptieworkshop

Jaarlijks organiseren we een anticonceptieworkshop, waarbij na een verdiepende presentatie in workshops de meest gebruikte anticonceptiemethoden worden gedemonstreerd. Er is voor iedereen materiaal en gelegenheid om ook zelf te oefenen!

Verder worden diverse financiële nascholingen georganiseerd, bijvoorbeeld over “het verschil tussen waarnemen en werken in loondienst” en “het kopen van een woning als HAIO/waarnemer”.

Houd voor onze wisselende activiteiten de agenda en de socials in de gaten!

Lijkt het jou wat om een activiteit mee te organiseren? Of heb je een andere vraag? Mail dan naar eindhoven@lovah.nl.

Onderwijscommissie

De onderwijscommissie behartigt de belangen van de aios, wat betreft de kwaliteit en de inhoud van het onderwijs op de terugkomdagen, maar ook om alle randzaken daaromheen. Middels de groepsvertegenwoordigers wordt een aantal keer per jaar geïnventariseerd waar aios tegenaan lopen of wat juist behouden moet blijven. De uitkomsten hiervan worden overlegd in de vergaderingen met de hoofden van de opleiding.

Daarnaast organiseert de onderwijscommissie twee keer per jaar het LHK symposium op de middag na de LHK toets en houden wij ons bezig met het thema ‘veilig opleiden’.


De onderwijscommissie in Eindhoven bestaat uit:

Anne Visser
Elsa Spaans

Ben jij die out-of-the-box denker, geïnteresseerd in onderwijs, die zin heeft om te helpen een inspirerend programma voor het LHK symposium in september op te zetten? Of wil je meer weten over wat we doen? Mail dan naar onderwijs@eindhoven.lovah.nl.

contact

Mail algemeen: eindhoven@lovah.nl
Mail onderwijs: onderwijs@eindhoven.lovah.nl
Instagram: @lovaheindhoven
Whatsapp: ‘Lovah Huisartsopleiding Eindhoven

 

 

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.