Welkom bij Lovah Eindhoven!

Lovah Eindhoven is niet alleen de jongste Lovah afdeling, maar ook een unieke! Lovah Eindhoven maakt namelijk de verbinding tussen aios vanuit twee opleidingsinstituten: Universiteit Maastricht én Radboud UMC Nijmegen. Ons doel is om de belangen van alle aios te behartigen tegenover de opleidingsinstituten, maar ook zeker om de krachten te bundelen en aios van twee verschillende instituten middels educatieve en sociale activiteiten te verbinden. Dit doen we in de regio Eindhoven, zodat er minder ver gereisd hoeft te worden!

Lovah Eindhoven bestaat op dit moment uit het bestuur en de onderwijscommissie en wij zijn nog steeds groeiende!

We houden jullie op de hoogte van onze activiteiten middels onze whatsapp groep ‘Lovah Huisartsopleiding Eindhoven’, een groep waarin alleen het bestuur van Lovah Eindhoven berichten kan versturen, zodat je niet onnodig veel berichten krijgt.

Daarnaast hebben wij een actieve instagram waar we geregeld onze activiteiten, nieuwsberichten en foto’s op posten.

Bestuur

 

 

Voorzitter

Marissa Vane

Secretaris

Maud Cornelissen

Penningmeester

Saskia Bisschop

Onderwijs

Elsa Spaans

Onderwijs

Jolijn Slits

Vacature

Voorzitter

Agenda

Lovah congres - Colour your world

Onze samenleving groeit, verandert en wordt steeds diverser. Daarnaast neemt de aandacht voor genderidentiteit en seksualiteit toe. Hiermee krijgt onze samenleving, en daarmee onze spreekkamer, meer kleur.

website

Groene week KNMG districten: dokters gaan voor duurzaam

Van 8 tot 14 mei 2023 vindt dit jaar de Groene Week plaats, georganiseerd door de KNMG. Als artsen worden we geconfronteerd met de effecten van klimaatverandering op de gezondheid…

lees meer

Lovah Webinar: Onbewerkt & plantaardig.. Een feestje voor je darmen

Over het vergroten van het bewustzijn van de kracht van gezonde voeding. De LOVAH werkgroep Leefstijl & Preventie organiseert donderdag 25 mei om 20.00 een webinar met Sophie van Asselt. Sophie van…

lees meer

Fietsweekend - Meld je aan!

Fietsweekend 2-4 juni   In juni is het weer tijd om de fysieke grenzen op te zoeken tijden het LOVAH fietsweekend! Stampend op de pedalen proberen we met +-40 artsen in…

lees meer

Bijeenkomst oprichting werkgroep Politiek & Maatschappij

Op 6 Juni gaat de werkgroep Politiek & Maatschappij van start met een online brainstormsessie. Het doel van deze bijeenkomst is om te inventariseren hoe de geïntereseerde aios huisartsengeneeskunde de…

lees meer

Lovah Summerparty Eindhoven

Op 9 juni gaan we de zomer inluiden! De locatie is nog geheim, maar zet deze vast in je agenda, want het belooft een spetterende avond te worden!

lees meer

Symposium 25 jaar AIOTO-traject: De impact binnen en buiten de huisartspraktijk

Het jubileum van 25-jarige AIOTO-schap op 21 september 2023. Dit is een symposium dat volledig in het teken zal staan van 25 jaar aioto-schap. Tijdens dit symposium zal het belang…

lees meer

Het Groene Zorg Festival

Kom samen met je team naar de 2e editie van het Groene Zorg Festival om inspiratie op te doen. Save the date: zaterdag 23 september. Meer info volgt via: www.groenezorgalliantie.nl…

lees meer

Wat we doen

Algemeen

Lovah staat voor landelijke organisatie voor aspirant huisartsen. Als aios ben je automatisch lid van de Lovah. Wij zijn er voor en door de aios! Wat wij doen? De belangen behartigen van de aios van onze regio en het organiseren van educatieve en sociale activiteiten om de aios te informeren én te verbinden.

Onze speerpunten:

  1. De schakel zijn tussen aios van Eindhoven-Nijmegen en Eindhoven-Maastricht
  2. Een betere stroomlijning van het onderwijs in Eindhoven met actieve input vanuit aios zelf
  3. Inventariseren en aankaarten van problemen waar aios tegen aanlopen bij de opleidingsinstituten en/of landelijke LOVAH
  4. Interessante workshops en nascholingen organiseren
  5. Organiseren van sociale activiteiten voor de aios in Eindhoven

Instrumentenmarkt

Bij de start van een nieuwe lichting aios organiseren wij een instrumentenmarkt. Daar heten we de nieuwe aios welkom, vertellen we iets over de Lovah Eindhoven en hebben aios de kans om diverse instrumenten en tassen in handen te houden om zich te oriënteren op hun eigen inboedel.

Deze middag wordt afgesloten met een gezellige borrel om elkaar meteen te leren kennen!

Een greep uit de activiteiten die we organiseren:

LHK-pubquiz

Twee keer per jaar wordt er hard gestreden om de eerste plek op de LHK-pubquiz! Zo gaat iedereen goed voorbereid de LHK toets tegemoet.

Anticonceptieworkshop

Jaarlijks organiseren we een anticonceptieworkshop, waarbij na een verdiepende presentatie in workshops de meest gebruikte anticonceptiemethoden worden gedemonstreerd. Er is voor iedereen materiaal en gelegenheid om ook zelf te oefenen!

Verder worden diverse financiële nascholingen georganiseerd, bijvoorbeeld over “het verschil tussen waarnemen en werken in loondienst” en “het kopen van een woning als HAIO/waarnemer”.

Houd voor onze wisselende activiteiten de agenda en de socials in de gaten!

Lijkt het jou wat om een activiteit mee te organiseren? Of heb je een andere vraag? Mail dan naar eindhoven@lovah.nl.

Onderwijscommissie

De onderwijscommissie behartigt de belangen van de aios, wat betreft de kwaliteit en de inhoud van het onderwijs op de terugkomdagen, maar ook om alle randzaken daaromheen. Middels de groepsvertegenwoordigers wordt een aantal keer per jaar geïnventariseerd waar aios tegenaan lopen of wat juist behouden moet blijven. De uitkomsten hiervan worden overlegd in de vergaderingen met de hoofden van de opleiding.

Daarnaast organiseert de onderwijscommissie twee keer per jaar het LHK symposium op de middag na de LHK toets en houden wij ons bezig met het thema ‘veilig opleiden’.


De onderwijscommissie in Eindhoven bestaat uit:

Jolijn Slits
Elsa Spaans
Marissa Vane

Ben jij die out-of-the-box denker, geïnteresseerd in onderwijs, die zin heeft om te helpen een inspirerend programma voor het LHK symposium in september op te zetten? Of wil je meer weten over wat we doen? Mail dan naar onderwijs@eindhoven.lovah.nl.

Nieuws

Nieuws

Hou deze pagina in de gaten voor alle nieuwtjes van Lovah Eindhoven! 

contact

Mail algemeen: eindhoven@lovah.nl
Mail onderwijs: onderwijs@eindhoven.lovah.nl
Instagram: @lovaheindhoven
Whatsapp: ‘Lovah Huisartsopleiding Eindhoven

 

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.