Welkom bij Lovah AMC!

Bestuur

Het Lovah AMC bestuur bestaat uit een gezellige groep betrokken aios uit alle jaarlagen die activiteiten organiseren en belangen behartigen voor mede-aios van het AMC.

Lijkt het je leuk om ons bestuur te komen versterken? Laat het ons weten, en eet een hapje mee tijdens onze vergadering om kennis te maken!

We organiseren regelmatig leuke workshops, borrels en sportieve activiteiten. Daarnaast vergaderen we eens in de zes weken en hebben we nauwe contacten met het opleidingsinstituut en het landelijke bestuur van Lovah. Ook werken we nauw samen met Lovah VUmc en organiseren we regelmatig dingen gezamenlijk.

Wat we doen

We organiseren regelmatig leuke workshops, borrels en sportieve activiteiten. Daarnaast vergaderen we eens in de zes weken en hebben we nauwe contacten met het opleidingsinstituut en het landelijke bestuur van Lovah. Ook werken we nauw samen met Lovah VUmc en organiseren we regelmatig dingen gezamenlijk.

 

De vergaderingen van Lovah AMC zijn voor alle AMC aios vrij toegankelijk!

Hieronder een greep uit onze vaste activiteiten:

- LHK Symposium: jaaroverstijgend onderwijs dat wij verzorgen voor alle aios na de LHK toets
- LHK pubquiz als gezellige opfrisser voor de toets
- Jaarlijkse Lovah AMC kerstborrel
- Anticonceptieworkshops (foto)
- Sibbing workshops over financieel management
- Instrumentenmarkt voor nieuwe aios

- Zeildag: Op deze dag hoeven aios van het AMC niet naar de praktijk/stage als zij aan hieraan deelnemen. Dus in plaats van een dag hard ploeteren is dit dé gelegenheid om je mede-aios op een ontspannen manier beter te leren kennen. Wij zorgen voor een hapje, drankje, maaltijd en hopelijk een heerlijk zonnetje. Afgelopen jaren hebben we heerlijk gezeild over het Markermeer.

Nieuws

LHK - Symposium

Voor het eerst sinds COVID-19 roet in het eten gooide hebben VUmc en AMC weer samen het Lovah LHK Symposium georganiseerd in aanloop naar de fusie van de opleidingen Huisartsgeneeskunde. Onze collega Ha Ngo gaf een praatje over duizeligheid en voorzag ons van een handige tool om patiënten zelf met hun klachten aan de gang te laten gaan. Ha had nog het verzoek om deze vraag onder jullie te delen, ze zou er zeer mee geholpen zijn als je deze invult. Het is maar 1 vraag! Verder werd er verteld over de impact van gezonde voeding op de gezondheid (naast de impact op de wereld…), de slides zijn hier terug te vinden met tekst en uitleg (en voor wie wil hier ook al het naslagwerk). Ook werd er vanuit de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid uiteengezet waar het spaak loopt in ons zorgstelsel. Spoiler alert, de huisartsen doen het helemaal zo slecht nog niet… Bekijk hier de presentatie.

Agenda

Lovah ledenraad

Jullie zijn allen van harte uitgenodigd om de Ledenraad bij te wonen. Deze vindt plaats in de Schola Medica van 14.00 uur tot 17.00 uur.   Nadien zal er een borrel…

lees meer

Lovah ledenraad + voorzittersoverleg

Jullie zijn allen van harte uitgenodigd om de Ledenraad bij te wonen. Deze vindt plaats in de Schola Medica van 14.00 uur tot 17.00 uur.  Een voorzittersoverleg vindt voorafgaand plaats…

lees meer
Europese samenwerking

Wonca Dublin '24

In 2024 zal het 29e Europese WONCA-congres plaatsvinden in Dublin van 25 t/m 28 september. Het thema van het congres is “The changing nature of family medicine”. Jaarlijks vindt er…

lees meer

Ons team

Activiteiten

Annemarie Brandsma

Activiteiten

Tim van Veen

contact

Mail: amc@lovah.nl
Instagram: @lovahamc

WhatsApp: er is een groepsapp waar we al onze agendapunten en nieuwsitems in delen waar alle aios toegang toe krijgen bij aanvang van de opleiding. Mocht je hier nog niet in zitten? Stuur ons een mailtje met je telefoonnummer en dan voegen we je toe!

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.