Commissies

Commissies

De verschillende commissies zijn de longen, de hersenen en het hart van de LOVAH Rotterdam. 

Zo kunnen we samen leuke, leerzame en gezellige activiteiten te ontwikkelen. We bouwen gezamelijk aan een beter onderwijs en hebben bijvoorbeeld inspraak in de selectie van onze toekomstige collega's. Hieronder zie je een selectie van verschillende commissies. Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

  • Activiteitencommissie
  • Onderwijscommissie
  • AIOSdagcommissie
  • Sollicitatiecommissie
  • Onderzoekscommissie

 

Activiteitencommissie

Denk aan spetterende nieuwjaarsfeesten, BBQ, wijnproeverij, pubquiz, LHK-oefenavonden… de activiteitencommissie organiseert het! Allemaal mooie activiteiten om een gezellige tijd te hebben en om mede-AIOS nog beter te leren kennen. 
We vergaderen ongeveer maandelijks. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste AIOS die zich graag bij onze mooie commissie willen aansluiten. Dus ben je geïnteresseerd of heb je vragen, dan kun je contact met ons opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Enthousiaste groeten, de activiteitencommissie 

 

Onderwijscommissie

Wat zou de aios moeten leren? Welke vorm van onderwijs vindt de aios interessant? Hoe moeten we het curriculum gaan vormgeven de komende jaren? Deze beslissingen werden tot voor kort vooral gemaakt door de huisartsopleiding Rotterdam, waar geen aios bij betrokken waren. Mede door de onderwijscommissie is dit de afgelopen tijd veranderd. Zo zijn de leden van de onderwijscommissie betrokken bij het evalueren van bestaand onderwijs en het ontwikkelen van nieuw onderwijs, zoals het klinisch redeneren. Daarnaast organiseren wij zelf workshops over onderwerpen die (volgens ons) leuk, interessant en aanvullend zijn op het huidige curriculum. En we zijn, via een afgevaardigd lid, ook landelijk actief, om zo ervaring op te doen via andere faculteiten.  

Mocht het je leuk lijken om wat meer te weten over de commissie, schroom dan niet en stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of spreek ons aan op de borrels. Wij zoeken aios die onze commissie komen versterken en daarnaast aios die het leuk vinden om bv een workshop te organiseren of een keer willen aansluiten bij een overleg met de opleiding.

 

AIOSdagcommissie

Jaarlijks vindt er in februari een (voor de AIOS verplichte) AIOSdag plaats, bestaande uit onder andere verschillende interessante lezingen en workshops. De commissie zal jaarlijks rond juni voor het eerst samenkomen. Ieder jaar is er een ander thema. Zo ging het in 2016 over 'De vluchtelingen crisis en de rol van de eerste lijn' en in 2017 was het thema 'Op een gezonde toekomst'. Lijkt het je leuk om mee te beslissen wat het thema wordt, wie de sprekers zullen zijn en waar het gehouden gaat worden? Neem dan contact met ons op.


Sollicitatiecommissie

In de sollicitatiecommissie kan jij als AIOS meebeslissen over de huisarts van morgen. Je neemt minimaal twee keer actief deel aan de sollicitatierondes (van maart en september); je leest CV's door; je beslist mee wie er op gesprek mogen komen; en je doet mee in de sollicitatiegesprekken. Heb je interesse? Stuur dan een sollicitatiebrief en je CV naar het LOVAH Rotterdam bestuur, onder vermelding van 'sollicitatiecommissie'.

 

Onderzoekscommissie

Meerdere malen per jaar krijgt het huisartseninstituut vragen van studenten van verschillende opleidingen om mee te werken aan hun afstudeeronderzoek. Soms willen ze daarvoor ook medewerking van AIOS hebben. De LOVAH en het instituut geven nooit gegevens van AIOS aan onderzoekers en willen voorkomen dat AIOS voortdurend hiervoor benaderd worden. Maar aangezien wetenschap een belangrijk onderdeel is van ons vak, willen we niet per definitie nooit meewerken. Daarom is er een commissie opgesteld die de verzoeken van de studenten bekijkt en beoordeeld. De commissie probeert ongeveer 3x per jaar een interessant en goed opgezet onderzoek door te sturen naar alle AIOS, die zelf kunnen beslissen of ze mee willen werken hieraan. Wil jij hierover meebeslissen, neem dan contact met ons op.

 

Laatst gewijzigd: 12 november 2017