Activiteiten

De LOVAH Rotterdam en haar commissies organiseren tal van (informatieve) acitiviteiten voor LOVAH-leden. Hieronder enkele van de activiteiten van de LOVAH Rotterdam:

 

  • AIOS introductie tweedaagse met instrumentenmarkt (mrt & sep)
  • AIOSdag
  • LHK-borrel (april & oktober)
  • LOVAH Rotterdam-CTO overleg
  • Financiële informatieavond door Sibbing en Wateler
  • Workshops in samenwerking met Stichting Koel
  • Wijnproeverij

 

Voor aanvullende informatie over bovenstaande activiteiten, zie hieronder. Lijkt het je leuk om deel uit te maken van een van de commissies? Of heb je andere ideeën voor een leuke acitiviteit? Laat het ons weten (zie contact).

 

 

Activiteiten uitgelicht


AIOS introductie tweedaagse met instrumenteninformatiemarkt

Tweejaarlijks organiseert de LOVAH Rotterdam een medische instrumentenmarkt voor alle AIOS-huisartsgeneeskunde. De medische instrumentenmarkt is aansluitend op de 1e jaars AIOS-introductiedag. Tussen 16.00 en 17.30 uur zijn er 3 leveranciers van medische instrumentaria die tegen aantrekkelijke (concurrerende) prijzen hun producten aanbieden. Het moment dus om je dokterstas, bloeddrukmeter, stethoscoop, otoscoop, saturatiemeter, etc. aan te schaffen/bestellen. Wacht dus af met nu kopen en laat je informeren!


AIOSdag

Jaarlijks vindt er een (voor de AIOS verplichte) AIOSdag plaats, bestaande uit onder andere verschillende interessante lezingen en workshops. Ieder jaar is er een ander thema. Lijkt het je leuk om mee te beslissen wat het thema wordt, wie de sprekers zullen zijn en waar het gehouden gaat worden? Geef je dan op voor de commissie.


LHK borrel

Tweejaarlijks wordt een borrel georganiseerd en gesponsord door de LOVAH Rotterdam in aansluiting op de LHK toets. Een leuke manier om nog even na te kletsen over de toets, of juist over hele andere dingen te praten!


LOVAH Rotterdam-CTO overleg

Iedere twee maanden vindt een overleg plaats tussen het opleidingsinstituut en twee leden van het LOVAH Rotterdam-bestuur ter verbetering van het onderwijs. Mocht je onderwerpen bedenken die je graag besproken zou willen hebben, maak dit dan kenbaar tijdens de LOVAH-ledenraad of kaart het aan bij jouw groepsvertegenwoordiger. Mocht je persoonlijke kwesties willen bespreken die je liever niet publiekelijk bespreekt, stuur ons dan een email of spreek een van de LOVAH Rotterdam-bestuursleden aan.


Financiële informatieavond door Sibbing en Wateler

Twee keer per jaar organiseert Sibbing en Wateler een informatieavond met verschillende onderwerpen zoals Waarnemen of Praktijkovername. Dit is een goede manier om alvast wat informatie te weten te komen over de zakelijke aspecten die je straks na de opleiding wachten. Alle AIOS kunnen zich hiervoor inschrijven. Bij teveel inschrijvingen hebben derdejaars- AIOS voorrang.


Workshops in samenwerking met Leerpunt KOELthumb leerpuntKOEL

Twee keer per jaar is er de mogelijkheid om een leuke cursus/workshop te volgen, gegeven door Leerpunt KOEL. Samen met de LOVAH Rotterdam wordt bekeken welke onderwerpen of vaardigheden extra aandacht vragen of weinig aanbod komen in de huisartsenopleiding. Zo krijgen AIOS de kans om zich bij te scholen op specifieke gebieden. Afgelopen jaren hebben we workshop gehad over wondverzorging, palliatieve sedatie en het gebruik van MRI in de huisartspraktijk. Heb jij behoefte aan een workshop over een specifiek onderwerp? Laat het ons weten, dan kunnen we in overleg met Leerpunt KOEL mogelijk hiervoor een avond organiseren.

 

Wijnproeverij

Al twee keer hebben we met groot succes een wijnproeverij georganiseerd bij Grape District in Rotterdam. Onder het genot van een hapje, werden de wijnen gekeurd, beproefd en uitgeprobeerd. Op een informele manier werd uitleg gegeven over verschillende smaken van wijn en verschillende druiven.  Wil jij iets meer weten over wijn, starten als wijnkenner of gewoon een gezellige avond hebben met je mede-AIOS? Schrijf je in voor de volgende wijnproeverij die zeker zal volgen! Dit zal via de mail en op de Ledenvergadering aangekondigd worden.

Laatst gewijzigd: 20 juli 2019