kleine congressen en uitwisselingen

Congressen

 

De WES organiseert jaarlijks twee grote congresreizen naar de WONCA en de RCGP. Maar er zijn natuurlijk een hoop andere congressen binnen Europa en wereldwijd die interessant zijn om aan deel te nemen. Een voorbeeld hiervan is de 'European General Practice Research Network Conference' (EGPRN Conference). De EGPRN is een onderdeel van WONCA en zij organiseren jaarlijks een congres binnen Europa met een wisselend thema. Onder het kopje agenda vind je een overzicht van deze en nog meer interessante congressen.


Ben je van plan om deel te nemen aan een internationaal congres? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., want wie weet gaan er meer AIOS die kant op.

 


Uitwisselingen

 

Geïnteresseerd in meer dan alleen een congresreis? Er zijn steeds meer landen die jaarlijks uitwisselingsprogramma's organiseren rondom eigen congressen, net zoals wij de LOVAH Exchange organiseren rondom het LOVAH congres. Zo waren er afgelopen jaren uitwisselingen in Israel, Kroatië, Portugal, Spanje, Engeland en Jeruzalem. Vaak gaat het om een programma van 3 tot 5 dagen waarbij je deelneemt aan het congres en meeloopt in een huisartsenpraktijk. Een leuke en interessante manier om kennis te maken met het huisartsenvak over de grens en een indruk te krijgen van een land. De uitnodigingen voor deze programma´s komen enkele maanden tot vlak van tevoren via de 'Vasco da Gama Movement' (VDGM) bij ons binnen. Vervolgens posten we dit op onze Facebook pagina en op de website onder het kopje nieuws. Houd dit dus goed in de gaten, want wie het eerst komt wie het eerst maalt! Bij teveel aanmeldingen wordt er geloot.

 

Kijk voor informatie over de financiering van congresreizen en andere internationale activiteiten onder het kopje vergoeding internationale activiteiten.

 

Vanuit CAO SBOH heb je recht op 5 congresdagen per jaar. Een bezoek aan een internationaal congres valt onder deze congresdagen.

 

Voor ervaringen van aios die je voor zijn gegaan kun je hier verslagen inzien.

Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten, volg Facebook.

 

Laatst gewijzigd: 25 januari 2017