Hippokrates

Ben je AIOS of pas afgestudeerde huisarts? Zou je ook wel eens over de Nederlandse grenzen willen kijken hoe het huisartsenvak daar geregeld is?

 

Het Hippokrates programma is een individueel uitwisselingsprogramma, waarbij een AIOS of een pas afgestudeerde huisarts een huisartsenpraktijk kan bezoeken in een ander Europees land. Voor alle duidelijkheid; deze uitwisseling kan dus ook plaatsvinden als je nu 3e jaars AIOS bent, want je mag ook mee als je al klaar bent met de opleiding.

 

Het gehele jaar door biedt het Hippokrates programma de mogelijkheid om 1-4 weken mee te kijken in een huisartsenpraktijk binnen de Europese unie. Het is de ideale mogelijkheid om kennis te maken met het huisartsenvak over de grens, ervaringen uit te wisselen en zo van elkaar te leren.

 

Na aanmelding maak je een leerwerkplan met leerdoelen en een uitwerking van je tijdsbesteding ten tijde van je meeloopstage in overleg met de buitenlandse huisarts. Na de stage werk je de leerdoelen uit en schrijf je een eindverslag.

 

Deze uitwisseling kan op dit moment nog niet gevolgd worden onder opleidingstijd. Op dit moment zijn er nog geen vergoedingen voor een Hippokrates Exchange programma.

 

Sinds kort heeft de Vasco da Gama movement zich aangesloten bij een nieuw uitwisselingsproject waarbij wereldwijde uitwisselingen mogelijk zijn. Dit is het Family Medicine 360 programma, afgekort FM 360. Ook hierbij gaat het om meeloopstages in huisartsenpraktijken maar dan over de hele wereld.


Hier vind je meer informatie over het Hippokrates of FM 360 programma. Indien je interesse of vragen hebt mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Laatst gewijzigd: 8 december 2016