Huidige vacatures

Op deze pagina vind je de huidige vacatures binnen de landelijke LOVAH. Belangrijk: mocht je interesse hebben in een bijv een werkgroep die niet in de lijst vacatures is opgenomen, schroom niet om contact met de werkgroep zelf op te nemen. Er is altijd ruimte voor meer enthousiaste aios!

Voor informatie over eventuele vacatures binnen je eigen regionale afdeling kun je het beste contact opnemen met de afdeling zelf.

 

Vacatures bestuur

Een functie binnen het bestuur van de LOVAH geeft een enorme verrijking aan de huisartsenopleiding. Naast inhoudelijk bezig zijn met je vak krijg je de mogelijkheid om veel bestuurservaring op te doen. Als bestuurslid bij de LOVAH zit je aan tafel met iedereen die het in huisartsenland voor het zeggen heeft en die invloed uitoefent op jou opleiding. Hierdoor weet je wat er speelt en hoe de verhoudingen zijn tussen en binnen de verschillende organisaties. De LOVAH is heel flexibel dus als bestuurslid kun je zelf bepalen wat jij belangrijk vindt om op te pakken binnen de vereniging.

  

Twee algemeen bestuursleden

Het algemeen bestuurslid heeft geen functiespecifieke taken en is dus niet star en strak omlijnd. Je stelt je eigen portefeuille samen in overleg met je bestuursgenoten. Hierbij kun je je laten leiden door wat je belangrijk en interessant vindt, denk hierbij aan het vormgeven van speerpunten uit het meerjarenbeleidsplan of het opstellen daarvan. Daarnaast ben je contactpersoon voor een of meerdere gremia, werkgroepen en afdelingen. Raadpleeg hier de functieomschrijving.

Bij vragen, of voor het aanleveren van brief en CV, kun je Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mailen. Bij voorkeur ben je aanwezig bij de bestuursvergadering van dinsdagavond 4 juli in Utrecht. Geschikte kandidaten zullen op 14 juli aan de ledenraad worden voorgedragen.

 

Vacatures werkgroepen

Werkgroep Europese Samenwerking (WES)

De WES is op zoek naar twee nieuwe leden voor functies tropensymposium en algemeen lid. Raadpleeg hier de functieomschrijving. Voor meer informatie kan je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De deadline voor solliciteren is 16 juli. 

 

Werkgroep Magazine (voorheen Werkgroep Bulletin)

De Werkgroep Magazine zoekt versterking. 2 keer per jaar wordt een magazine uitgebracht met uiteenlopende artikelen (van verdiepende artikelen tot leuke acties, columns en verslagen van buitenlandreizen). Vergaderen vraagt doorgaans weinig inspanning, dit gebeurt namelijk via skype. Twee keer per jaar komt de werkgroep bijeen voor een vergadering onder het genot van een etentje.

Vind jij het leuk om contacten te onderhouden met auteurs, mee te denken over thema en artikelen of het redigeren van artikelen? Zelf schrijven mag, maar is geen must! Raadpleeg hier de functieomschrijving. Bij interesse of vragen kun je contact opnemen met de werkgroep door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Werkgroep Politiek en Maatschappij (WPM)

De WPM zoekt een nieuw enthousiast lid! De vacature is beschikbaar per april. Raadpleeg hier de functieomschrijving.

Voor meer informatie, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Werkgroep Wetenschap

De LOVAH Werkgroep Wetenschap is er voor alle AIOS met interesse in wetenschap! De werkgroep organiseert o.a. jaarlijks de LOVAH Wetenschapsdag en AIOTHO-dag en beoordeelt inzendingen voor LOVAH wetenschapsprijzen (de SBOH academiseringsprijs  en de Prof. Huygenprijs). En er is meer! De werkgroep werkt momenteel diverse plannen uit om de AIOS met wetenschappelijke ideeën of ambities te stimuleren. Onder andere door het creëren van boeiende wetenschapsstages (bijv. bij het NHG) of individuele vergoedingen voor wetenschappelijke activiteiten. Tot slot vormen de AIOTHO’s in de werkgroep het “AIOTHO-bestuur”: het platform voor het samenbrengen van AIOTHO’s en het behartigen van AIOTHO-belangen.

 

Per september 2017 komen er 2 vacatures vrij: secretaris en algemeen lid. Ben jij een AIOS die het leuk vindt om met wetenschap bezig te zijn en die dit ook voor andere AIOS mogelijk wil maken? Of ben jij een AIOTHO die het belangrijk vindt om AIOTHO-belangen te behartigen en die reguliere AIOS ook wil laten ervaren hoe leuk wetenschap is? Dan zoeken we jou!

 

Raadpleeg hier de functieomschrijving. Voor meer informatie mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Overige vacatures

Advies- en geschillencommissie

De Regeling specialismen en profielen geneeskunst (verder: de Regeling) heeft voor de behandeling van (bezwaren tegen) besluiten van de registratiecommissie en tegen besluiten van opleiders en opleidingsinstellingen commissies ingesteld. Een Adviescommissie voor behandeling van bezwaren tegen besluiten van de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS), die de RGS adviseert over het te nemen besluit op bezwaar. En een Geschillencommissie die een uitspraak doet in geschillen over de opleiding als aios bezwaar hebben tegen een besluit daarover van hun opleider of opleidingsinstelling.
Het doel van beide commissies is om de rechten en belangen van artsen in opleiding (aios), van opleiders en opleidingsinstellingen, van specialisten en profielartsen te beschermen en de kwaliteit van de besluitvorming te bevorderen.

Per 25 juli 2017 ontstaat er zowel in de Adviescommissie als de Geschillencommissie een vacature.

Om een indruk te krijgen wat het lidmaatschap van de Adviescommissie respectievelijk de Geschillencommissie inhoudt en wat van haar leden wordt verwacht, verwijs ik naar bijgaande profielen.

Profiel geschillencommissie

Profiel adviescommissie

 

Laatst gewijzigd: 22 juni 2017