Commissies

Hieronder vind je alle commissies van LOVAH Leiden met een beschrijving van hun activiteiten.

 

Activiteiten commissie

De activiteiten commissie organiseert meerdere activiteiten door het hele jaar heen. Voor een lijst met activiteiten van de laatste jaren gaat u naar activiteiten.

 

Symposiumcommissie

LOVAH Leiden heeft met succes het symposium in het leven geroepen. Ieder jaar rond oktober zal na de LHK toets een symposium worden georganiseerd door AIOS. Interesse om mee te organiseren, neem dan contact op met LOVAH Leiden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sollicitatie commissie

Vanuit LOVAH Leiden is er altijd iemand aanwezig bij de sollicitatieronde voor nieuwe AIOS. De sollicitatiecommissie bestaat uit meerdere leden. De commissie wordt samengesteld door het bestuur van LOVAH Leiden in overeenstemming met de overige LOVAH Leiden leden.


Jaar-/Fasevertegenwoordiging

Uit jaar 1, 2, 3, fase 1 en fase 2 van de huisartsenopleiding zitten twee AIOS bij de jaarvergaderingen van de groepsbegeleiders van het instituut. Deze vergaderingen vinden maandelijks plaats.

 

Fase I-overleg

Het fase-1 overleg is een maandelijks overleg (2e vrijdagochtend) met alle groepsbegeleiders uit de 1e 1.5 jaar van de opleiding (stage huisartspraktijk + klinische stage seh). Hierbij zijn altijd 2-3 aios aanwezig om te horen wat er veranderd of wat de problemen zijn binnen het onderwijs. Tevens koppelen de aios terug hoe de aios het ervaren en wat er eventueel aangepast moet worden, vanuit de LOVAH. Een goed voorbeeld hiervan is dat de Startmap qua hoeveelheid aan informatie minimaal gehalveerd is.

 

Fase II-overleg

Omschrijving volgt

 

Groepsvertegenwoordiging

Uit elke opleidingsgroep zijn een aantal mensen 'groepsvertegenwoordiger'. Hij of zij vertegenwoordigd zijn opleidingsgroep en rapporteert eventuele goede/minder goede zaken die spelen in de groep. Ook rapporteert hij of zij zaken vanuit LOVAH Leiden terug naar zijn groep.

De tijdsinvestering is minimaal, wel wordt er van je verwacht dat je op de vergaderingen bent van LOVAH Leiden (1x/maand).

 

O-team overleg

4-6 keer per jaar vind er een overleg plaats met een vertegenwoordiger, Jan Mulder (coördinator Huisartsopleiders), van het Opleiders-team van het instituut en 2-3 actieve (bestuurs)leden van LOVAH Leiden. Het doel is de AIOS meer te betrekken bij de opleiding, elkaar op de hoogte houden van veranderingen, plannen en signaleren van lacunes binnen de opleiding en hier vanuit LOVAH Leiden ook zeggenschap over te hebben.

 

Mochten er vragen zijn, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laatst gewijzigd: 12 oktober 2016